[su_row][su_column size=”2/3″]30 anys

El 20 de desembre del 1983 es legalitzava a l’Estat la primera associació d’estudiants després de la dictadura franquista. Un projecte iniciat per un grup d’estudiants representatius de les diferents sensibilitats d’esquerres que pretenia influir en la construcció de l’espai educatiu sorgit de la Transició.

Des dels seus inicis, i al llarg d’aquests trenta anys, l’AJEC ha lluitat sense descans per un model d’educació públic, laic i català. L’educació pública ha sigut considerada des del primer dia com un mecanisme de transformació de la societat i emancipació personal que garanteix la igualtat d’oportunitats dels estudiants independentment de l’origen geogràfic, estrat social, cultural o econòmic del qual procedeixen.

A un mes de complir els trenta anys el Govern espanyol està a punt d’aprovar la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa), una contrareforma ideològica que, amb el discurs de la millora dels resultats educatius i l’augment de l’autonomia dels centres, entre d’altres, amaga el programa de la dreta espanyola per aplicar un gir de 180 graus al sistema educatiu i imposar el seu model. El model d’escola pública de Catalunya pel que lluitàvem fa 30 anys ara pot quedar en no res per culpa d’un Ministre que ens vol retornar a l’educació franquista.

Són trenta anys de lluita, de reivindicació, de formació, de convivència, de treball, de festa, trenta anys d’associació que vam celebrar junts el passat 21 de desembre de  2014.

Vam fer un repàs dels millors moments, experiències, reivindicacions i campanyes que ha dut a terme l’entitat els darrers anys acompanyats d’amics i amigues que, en algun moment, han format part important de l’AJEC.

30 anys d’història

[/su_column][su_column size=”1/3″]

LOGOTIP 1983

LOGOTIP 1983

 

 

LOGOTIP 1992

LOGOTIP 1992

 

LOGOTIP 2003

LOGOTIP 2003

 

LOGOTIP 2008

LOGOTIP 2008

[/su_column][/su_row]

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies