L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) som un sindicat d’estudiants d’àmbit català, progressista i plural que té com a funcions principals defensar els drets dels estudiants; promoure la participació dels i les estudiants en la presa de decisions dels seus instituts i facultats; analitzar les actuacions dels òrgans de decisió dels centres educatius i de les administracions públiques, i reivindicar la igualtat, laïcitat i qualitat de l’educació pública.

Fundada l’any 1983, l’AJEC va ser la primera associació estudiantil creada a l’Estat espanyol després de la mort de Franco. Des de llavors l’AJEC està lluitant per una educació sense barreres ni desigualtats arreu de Catalunya.

Què fem?

  1. Defensar els interessos dels i les estudiants de Catalunya.
  2. Representar els i les estudiants en els òrgans de decisió d’instituts, universitats i administracions.
  3. Defensar els drets dels i les estudiants quan aquests són vulnerats.
  4. Analitzar les lleis, normatives i reglaments que afecten els i les estudiants i les deficiències del sistema educatiu.
  5. Reivindicar els canvis necessaris per millorar la qualitat, igualtat i laïcitat de l’educació pública a través de la negociació amb les institucions i la mobilització dels estudiants al carrer.

Qui pot formar part de l’AJEC?

Tu, estudiant! Si ets estudiant d’un Institut, una Universitat o un Cicle Formatiu de Formació Professional de Catalunya i tens ganes de canviar la realitat del teu centre i del seu entorn, pots formar part de l’AJEC. Gent amb empenta, crítica i activa! Afilia’t a l’AJEC, Ajeca’t!

Afiliar-se a l’AJEC és gratuït i suposa formar part de l’associació d’estudiants més gran de Catalunya. Afilia’t per poder estar informat/da del que passa al món de l’educació al nostre territori; estigues al dia de les manifestacions, activitats reivindicatives i tot tipus d’espais formatius dels que podràs gaudir.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies