L’AJEC va ser la primera associació d’estudiants legalitzada a l’Estat després de la dictadura franquista, el 20 de desembre de 1983. El projecte va ser iniciat per un grup d’estudiants representatius de les diferents sensibilitats d’esquerres que pretenien influir en la construcció de l’espai educatiu sorgit de la Transició. El model de sindicat creat als anys vuitanta va servir de base per a la constitució d’altres associacions i federacions d’estudiants sorgides en diferents zones de l’Estat. Des dels seus inicis, l’AJEC ha centrat els seus esforços a convertit l’educació pública en un mecanisme de transformació de la societat i d’emancipació personal que garanteixi la igualtat d’oportunitats dels estudiants independentment de l’origen geogràfic, estrat social, cultural o econòmic del qual procedeixin.

La forta implantació de l’AJEC a tot el territori català amb nombroses federacions i grups de treball en instituts i facultats, la combinació del treball a les aules, les institucions i el carrer i el tarannà propositiu i dialogant de l’entitat han fet de l’AJEC una de les peces clau en els principals processos de reforma que ha viscut l’educació al nostre país.

En els més de 25 anys d’història de l’entitat, l’associació ha anat adaptant el seu discurs als reptes de l’educació a cada moment, encara que sense variar els objectius amb els quals va ser fundada: aconseguir un sistema educatiu just, igualitari, gratuït, democràtic i participatiu.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies