L’Ajec ha aconseguit aquest curs importants canvis en la normativa d’accés a la universitat Publicat al Diari de Girona. Arribar a aquesta convocatòria ha...

L’Ajec ha aconseguit aquest curs importants canvis en la normativa d’accés a la universitat


Publicat al Diari de Girona. Arribar a aquesta convocatòria ha suposat un intens procés negociador per part de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), que ha dedicat bona part del curs a lluitar per corregir “incongruències” i aspectes que consideraven injustos. Per això, ahir l’entitat afirmava que havia començat “la selectivitat més accidentada”.

Coincidint amb la primera jornada de les Proves d’Accés a la Universitat, l’AJEC va recordar que en els últims mesos ha aconseguit tres canvis normatius. El primer afecta el sistema de ponderacions de les universitats, aspecte sobre el qual tenen competències aquesta institució, el Ministeri i el Departament d’Educació. El problema es devia al fet que es van publicar més d’un any després que els estudiants s’haguessin matriculat de Batxillerat i es va canviar la normativa d’accés per a 4 carreres, discriminant els seus aspirants en relació amb els altres. El Ministeri, però, va acabar corregint la situació. L’AJEC també va denunciar incongruències en les puntuacions per accedir a determinats graus, ja que es valoraven més assignatures que no hi tenien res a veure. I, finalment, el Ministeri ha accedit a igualar les oportunitats de l’alumnat que ja ha aprovat i ara vol pujar nota per canviar de carrera, comptant-li sobre 14 punts -d’acord amb el nou model- i no sobre 10.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies