Els estudiants donen suport als sindicats UGT i CCOO L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha publicat aquest matí un manifest de suport...

Els estudiants donen suport als sindicats UGT i CCOO
L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha publicat aquest matí un manifest de suport a la vaga de funcionaris convocada pels sindicats de treballadors

Demà, 8 de juny, hi ha convocada a tot l’Estat una vaga de treballadors del sector públic. Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) volem manifestar el nostre suport a aquesta mobilització i donem suport a les reivindicacions dels principals sindicats, CCOO i UGT. L’aturada inclou, també, els treballadors de l’ensenyament. Un sector que a Catalunya, en els darrers dos anys, ha patit un seguit constant de retallades que han afectat la qualitat del nostre sistema educatiu. Així, en aquest temps s’ha suprimit el batxillerat nocturn i línies de batxillerat diürn, s’han retallat les plantilles als centres o s’han limitat diversos serveis educatius com l’atenció a l’alumnat nouvingut. Per tot això creiem que ara és més important que mai defensar la qualitat de l’educació i les condicions dels professionals que hi treballen, qüestions estretament relacionades amb les condicions d’estudi de l’alumnat i la seva igualtat d’oportunitats. D’altra banda, des de l’AJEC entenem els serveis públics com un dret de ciutadania de tota la societat. Rebutgem, per tant, que amb l’excusa de la crisi s’apliqui una política de retallades que n’afecti la seva qualitat. Creiem que ara s’han d’impulsar mesures que garanteixin la cohesió social i la igualtat d’oportunitats i això només és possible amb més inversió als serveis públics i amb polítiques progressives, equitatives i justes. Per tot això animem als i les estudiants de Catalunya a participar demà a les manifestacions i accions de protesta convocades a tot el país.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies