Es calcula que més de 300 titulacions s’han vist afectades pel canvi en l’accés a la universitat Els portaveus d’universitats han demanat al ministre...

Es calcula que més de 300 titulacions s’han vist afectades pel canvi en l’accés a la universitat

Els portaveus d’universitats han demanat al ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, que torni al sistema de quotes com a mesura provisional perquè no es repeteixin els problemes en l’accés a la Universitat d’aquest curs. Els grups parlamentaris han aprofitat la compareixença del ministre a la Comissió d’Educació del Congrés per retreure-li la improvisació amb la que s’ha dut a terme la reforma i la nul·la resposta que han donat als estudiants afectats. D’aquesta manera els grups parlamentaris han assumit les demandes que l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya els va fer arribar en les reunions que el sindicat va mantenir amb els partits al setembre.

El ministre ha informat que aquests curs 320 titulacions de tot l’Estat tindran més d’un 40% d’estudiants provinents de la Formació Professional (un 13.6% dels graus). Segons les dades del ministeri, els graus d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Social han concentrat les quotes més altes d’alumnes provinents de la FP i Catalunya, Andalusia i Castella i Lleó han estat les comunitats més afectades. Tots els grups han coincidit en la necessitat de prestigiar la formació professional al nostre país però sense perjudici del Batxillerat, que s’ha de mantenir com la via d’accés preferent, tal i com defensa l’Ajec. Per això, han demanat que qualsevol canvi es faci amb el consens de la comunitat educativa i amb temps suficient per informar a tots els estudiants abans de que aquests hagin d’escollir el seu futur acadèmic. Ara per ara, el Ministeri d’Educació es mostra contrari a tornar al sistema de quotes però ha paralitzat la publicació de l’Ordre Ministerial que havia de fixar una prova d’accés per als CFGS amb currículum de batxillerat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies