L’Ajec es mostra contrària a la proposta del Ministeri d’Educació perquè és “injusta” i “no assegura que els estudiants de batxillerat puguin accedir a...

L’Ajec es mostra contrària a la proposta del Ministeri d’Educació perquè és “injusta” i “no assegura que els estudiants de batxillerat puguin accedir a la seva carrera”


L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) considera inacceptables els canvis que vol introduir el Ministeri d’Educació en l’accés a la universitat. El sindicat considera que la proposta de crear una prova de selectivitat optativa per als alumnes de cicles formatius però amb continguts de batxillerat és injusta tant per als estudiants de FP com per als batxillerat. “No té cap sentit que els alumnes de cicles s’examinin de matèries que no han donat i, a més a més, això no ens assegura que els estudiants de batxillerat puguin accedir a la carrera que volen”, ha assegurat Andreu Espínola, secretari general del sindicat.

L’Ajec considera necessari tornar al sistema de quotes fins que es debati una normativa nova, que en qualsevol cas s’hauria de publicar tres anys abans de la seva aplicació perquè els estudiants disposin de tota la informació des de 4t d’ESO per poder triar la via que més els beneficiï. L’Ajec denuncia que el sistema vigent és insostenible perquè tracta igual a estudiants que any rere any tenen grans diferències en la seva nota d’accés, cosa que beneficia als estudiants de cicles. D’altra banda, el sindicat ha denunciat que el model actual està ple d’incongruències com que es permeti accedir a Educació Infantil o Primària des d’Arts gràfiques, Imatge Personal o Art Floral. “Exemples com aquest en podem trobar centenars”. Els representants de l’Ajec s’han reunit aquest matí amb el Comissionat per a Universitats, Joan Majó i el director general d’Universitats, Josep Ribas, després de que la Generalitat anunciés les intencions del govern central en roda de premsa. Durant la reunió, Majó i Ribas han expressat el seu suport a les reivindicacions de l’Ajec, que demà comença una ronda de contactes amb els representants del Ministeri i els partits polítics a Madrid.

 

 

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies