El conseller Maragall farà coincidir l’aturada amb el Carnaval de Solsona De vegades els canvis s’aconsegueixen amb les accions més inversemblants. El Consell Escolar...

El conseller Maragall farà coincidir l’aturada amb el Carnaval de Solsona

De vegades els canvis s’aconsegueixen amb les accions més inversemblants. El Consell Escolar de Catalunya va decidir que la setmana blanca a tota la Catalunya Central fos just abans del Carnaval de Solsona en contra de l’opinió dels estudiants i de la comunitat educativa del Solsonès.

Els alumnes de l’institut Francesc Ribalta van recollir més de 400 signatures per tal d’aconseguir que el Consell Escolar de Catalunya modifiqués les dates i que coincidissin amb el carnaval. Davant la negativa a rectificar de la secretària del Consell Escolar de Catalunya, Maria Teresa Pijuan i Balcells, els estudiants van aprofitar la visita del conseller d’Educació, Ernest Maragall, a la ciutat per expressar-li les seves reclamacions.

Veient que la recollida de signatures no havia estat prou eficient, els representants del Consell Escolar de l’institut Francesc Ribalta amb la col·laboració de l’AJEC, van decidir apostar per una protesta ben original: rebre al conseller vestits amb la bata de les festes i cantant la cançó del Carnaval de Solsona “A Solsona bona gent”.

El màxim responsable d’educació va rebre positivament la iniciativa, es va unir als més de cent estudiants convocats davant de l’ajuntament en els seus càntics i va accedir a reunir-se amb un representant de l’AJEC. Després d’escoltar les seves reclamacions, va accedir a modificar les dates per tal que la setmana blanca coincideixi amb el Carnaval de Solsona a tota la comarca.

“Hem acordat que no hi ha cap obstacle per atendre l’aspiració que la setmana d’interrupció de febrer i març coincideixi al Solsonès amb el Dimecres de Cendra”. Amb aquestes paraules el conseller Maragall confirmava el canvi de dates i constatava que el moviment estudiantil pot participar activament en la presa de decisions de les administracions.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies