El sindicat ha presentat les seves propostes al representants d’educació de PSC, ERC i ICV En motiu de les eleccions catalanes del 28 de...

El sindicat ha presentat les seves propostes al representants d’educació de PSC, ERC i ICV

En motiu de les eleccions catalanes del 28 de novembre, l’AJEC s’ha reunit amb els representants d’educació dels partits d’esquerres per tal de traslladar-los les propostes en matèria d’educació i universitats per a la propera legislatura.

Els representants de l’entitat han demanat a les formacions polítiques que durant els propers quatre anys prioritzin l’educació pública, amb l’objectiu de garantir l’equitat i la cohesió social del nostre país. De la mateixa manera, han exigit mesures que facilitin i fomentin la participació dels estudiants als centres d’estudi, ja que el marc legal actual resulta del tot insuficient.

Pel que fa a qüestions relacionades amb la universitat, l’AJEC ha demanat que el futur Govern de la Generalitat lideri la reivindicació de modificar l’actual sistema de beques, per tal que els estudiants catalans no en surtin perjudicats, exigint una modificació en el mètode de càlcul tot incorporant la perspectiva territorial i el cost de vida real. De la mateixa manera, l’AJEC ha recordat que l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior no es pot fer a cost zero i que, per tant, cal un augment substancial del finançament de la universitat pública, la formació adequada del professorat i un marc legal que permeti als estudiants compaginar els estudis amb altres aspectes de la vida com el treball, l’oci o la cultura.

En darrer lloc, l’entitat ha recordat els problemes derivats del canvi en els criteris d’accés a la universitat i ha demanat que el futur govern català mantingui el posicionament que ha desenvolupat fins el moment, fent costat a les reivindicacions de l’AJEC per tal que no es vegin perjudicats ni els alumnes de batxillerat ni els de formació professional.

Per la seva banda, els representants dels tres partits –PSC, ERC i ICV- han rebut les propostes de l’AJEC de manera positiva, comprometent-se a treball durant els propers anys per tal de fer-les realitat. Així mateix, han coincidit en la necessitat de refer els ponts amb la comunitat educativa i d’enfortir el discurs al voltant de l’escola pública.

Malgrat les diferències existents entre l’actual govern i l’AJEC, l’entitat considera que només un executiu d’esquerres pot desenvolupar polítiques en benefici de l’educació pública i els drets dels estudiants. De la mateixa manera, l’organització mostra la seva preocupació per la tornada de la dreta al poder, que ja ha anunciat la seva voluntat de retallar els serveis públics i, molt especialment, en l’educació.

Les propostes d’educació plantejades per CiU i el PP mostren una clara aposta per l’escola privada i la concertada, alhora que reclamen, demagògicament, la llibertat dels pares de portar als seus fills a l’escola que desitgin, obviant que sense unes polítiques educatives que garanteixin la igualtat d’oportunitats a tots els alumnes, les famílies treballadores no podran enviar als seus fills on volen sinó on poden.

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies