El consell de federacions de l’AJEC decidirà demà la resposta de l’entitat davant l’Ordre publicada aquest matí pel Ministeri d’Educació L’Associació de Joves Estudiants...

El consell de federacions de l’AJEC decidirà demà la resposta de l’entitat davant l’Ordre publicada aquest matí pel Ministeri d’Educació

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) considera que la normativa d’accés a la Universitat publicada aquest matí pel Ministeri d’Educació, no només arriba molt tard, sinó que perjudicarà seriosament als estudiants de batxillerat i de CFGS que vulguin accedir a la Universitat el proper curs. Demà el consell de federacions de l’AJEC, màxim òrgan de l’entitat entre congressos, decidirà quines actuacions durà a terme com a resposta a aquesta modificació de la normativa. El gabinet del ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ja ha acceptat la petició de reunió d’aquesta entitat per tractar aquest tema, entre d’altres, i en unes setmanes es concretarà la data exacta de l’entrevista.

Els perjudicis als estudiants de Batxillerat
Hauran de competir per les mateixes places amb els estudiants de CFGS, que, a diferència d’ells, no hauran de fer la selectivitat de les assignatures comunes. Hi ha constatada una diferència de les notes mitjanes dels estudiants de CFGS de més de 2 punts respecte a la mitjana del batxillerat. La nova normativa no solucionarà el desequilibri que s’ha donat aquest curs, on determinades carreres han estat copades per alumnes provinents dels CFGS, com per exemple Educació Infantil –UAB-, on els estudiants matriculats a primer provinents del batxillerat no arriben al 10%

Els perjudicis als estudiants de CFGS
Si volen apujar la nota, hauran d’examinar-se d’assignatures que fa, com a mínim dos anys que no cursen i que no formen part del currículum acadèmic que estan cursant actualment. A més a més, la majoria d’estudiants de cicles no s’assabentaran dels exàmens que hauran de fer, probablement, fins que tornin al centre el proper gener, més d’un any i mig després d’haver iniciat els seus estudis.

Com es calcularà la nota d’accés?
Batxillerat:
Part comuna: 10 punts (60% nota mitjana del batxillerat + 40 % nota selectivitat part comuna).
Part optativa: 4 punts (les dues millors notes dels exàmens de les matèries específiques).

CFGS:
10 punts (100 % nota mitjana del cicle)
Part optativa: 4 punts (les dues millors notes dels exàmens de les matèries específiques). Aquesta prova és comuna a la del batxillerat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies