L’AJEC reclama al Ministeri d’Educació una rectificació “immediata” Les manifestacions i concentracions convocades per l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) en contra del...

L’AJEC reclama al Ministeri d’Educació una rectificació “immediata”

Les manifestacions i concentracions convocades per l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) en contra del nou sistema d’accés a la universitat han congregat aquest matí a més de 3.000 estudiants de batxillerat i cicles formatius a tot Catalunya. Les marxes per reclamar una selectivitat justa i equitativa han transcorregut sense incidents a Barcelona, Tarragona i Lleida.

Donat l’èxit de la convocatòria, l’AJEC considera indispensable que el Ministeri d’Educació rectifiqui i derogui la normativa que estableix que aquest curs els estudiants de cicles i batxillerat hauran de compartir via d’accés a la universitat. El sindicat reclama el retorn al sistema de quotes vigent fins l’any 2009 i la conseqüent supressió de la prova de selectivitat per a CFGS amb matèria de batxillerat. Els estudiants consideren que la modificació de la selectivitat aprovada el passat mes de desembre no només no soluciona els problemes que es van produir l’any passat sinó que els pot agreujar.

Andreu Espínola, secretari general de l’AJEC, ha denunciat la inseguretat jurídica que provoquen aquests canvis a meitat de curs i ha recordat que si aquest sistema s’acaba implantant serà el tercer model en només tres anys i les conseqüències que pot comportar són “imprevisibles”. En declaracions a Catalunya Ràdio, el director general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Miguel Soler, no ha pogut assegurar que aquest model es mantingui el proper curs.

L’AJEC es mostra oberta a debatre un nou sistema d’accés a la universitat sempre i quan s’involucri a tota la comunitat educativa en el procés i es publiqui com a mínim dos anys abans de la seva aplicació per assegurar que els estudiants coneixen els avantatges i desavantatges de cada opció abans de matricular-se. Mentrestant, consideren, “el més just és mantenir el sistema d’accés que els estudiants coneixien quan es van matricular i que assegurava l’accés d’estudiants de la FP i el batxillerat a la universitat”. El Secretariat Nacional del sindicat no descarta noves mobilitzacions.

 

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies