L’Ajec es mostra totalment contraria a l’anunci que ha fet el director general d’universitats, Antoni Castellà, de les retallades a l’ensenyament superior El secretari...

L’Ajec es mostra totalment contraria a l’anunci que ha fet el director general d’universitats, Antoni Castellà, de les retallades a l’ensenyament superior

El secretari d’Universitats, Antoni Castellà, ha anunciat la seva intenció de retallar un 10% el pressupost de les universitats públiques catalanes. Des del sindicat ens mostrem molt crítics en quant a les línies generals de la política pressupostaria marcada per la Direcció General d’Universitats. Aquesta retallada del 10% del pressupost suposa una reducció d’entre 90 i 140 milions d’euros de cara al curs vinent.

Aquest matí el Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell s’ha reunit amb els rectors de les universitats catalanes per tractar temes com la pujada de les taxes, no suplir les baixes ni les jubilacions de professorat o la reducció de l’oferta de màsters.

Aquestes mesures es sumen als plans d’austeritat pressupostaria que ja estan aplicant totes les universitats públiques de Catalunya. Si des de l’Ajec vam mostrar la nostra preocupació per la implantació de Bolonya a cost cero, un cop iniciat l’Espai Europeu d’Educació Superior a les nostres universitats sembla que no només no s’augmentaren els recursos si no que es reduirà la inversió i la qualitat de l’ensenyament superior. La promesa del nou govern de la Generalitat de no retallar la inversió en educació ha quedat en no res en només tres mesos.

L’AJEC considera que la universitat és un valor fonamental per a la millora de la societat i en conseqüència per la sortida de la crisi. Aquestes retallades afebliran molt més el sistema i tindran una incidència directa sobre els estudiants. Amb un sistema de beques autonòmic inexistent, un elevat dèficit de les universitats i les retallades del Govern de CIU estem hipotecant el futur dels estudiants, i en conseqüència el futur de Catalunya.

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies