L’Ajec considera que les declaracions de la consellera pretenen amagar les retallades en ensenyament   La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha encetat el debat...

L’Ajec considera que les declaracions de la consellera pretenen amagar les retallades en ensenyament

 

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha encetat el debat sobre la necessitat de recuperar els uniformes escolars als nostres centres en unes declaracions a la Agència Catalana de Noticies. Tot i que l’actual govern ha anunciat unes retallades d’un 25% en les despeses corrents dels instituts que poden provocar que molt centres tinguin problemes per pagar l’aigua o el llum, les declaracions de la consellera han aconseguit desviar la atenció cap un tema que de cap manera pot considerar-se prioritari. El fet de que la consellera només hagi plantejat el tema però que hagi assegurat que no es planteja cap reforma legislativa reforça el pensament de l’Ajec de que aquestes declaracions no son més que una cortina de fum per no parlar de la política de retallades en educació iniciada pel nou Govern de la Generalitat.

En menys de 100 dies de govern, la Conselleria d’Ensenyament ja ha anunciat unes retallades que han provocat que la Junta Central de Directors de Centres de secundària consideri que ens trobem davant la “pitjor situació des de que tenim autonomia de gestió econòmica en l’etapa democràtica”. Unes retallades que no impedeixen que s’augmenti el concert a escoles que segreguen als seus alumnes per sexe. L’Ajec esperà que el nou govern rectifiqui i que aporti recursos per garantir una educació pública de qualitat en comptes d’obrir debats molt secundaris per tal de desviar l’atenció.

 

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies