Els grups parlamentaris reclamen per unanimitat un canvi en la normativa El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí una resolució de rebuig a...

 Els grups parlamentaris reclamen per unanimitat un canvi en la normativa

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí una resolució de rebuig a la nova normativa d’accés a la universitat en la Comissió d’Ensenyament i Universitats. La resolució, presentada per ERC i redactada conjuntament amb l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), reclama al govern central el retorn provisional al sistema de quotes vigent fins l’any 2008-2009 i l’insta a publicar els canvis en el sistema d’accés amb una antelació mínima de tres anys abans de la seva execució per permetre als alumnes i als centres educatius planificar els itineraris a seguir amb totes les garanties.

La decisió, adoptada per unanimitat, denuncia la improvisació del Ministeri d’Educació que en els últims dos anys ha hagut de modificar la normativa en diverses ocasions per errors molt greus que han afectat i, segons les previsions de l’AJEC, poden continuar afectant a un gran nombre d’estudiants.

Amb aquesta resolució el Parlament empara el Govern de la Generalitat a negociar una modificació de la normativa d’accés a la universitat amb el Ministeri d’Educació i que aquesta es faci en col•laboració amb tota la comunitat educativa, tal i com ha reclamat insistentment l’AJEC des de fa dos anys.

Aquesta resolució es suma a la resta d’accions empreses per l’AJEC durant aquest curs per modificar un accés a la universitat injust tant pels estudiants de batxillerat com de FP. El passat 16 de febrer més de 3.000 estudiants de tot Catalunya van manifestar-se contra la nova selectivitat i l’AJEC va reunir-se amb el ministre d’educació Ángel Gabilondo per tal d’evitar perjudicis pels estudiants amb la aplicació d’aquesta normativa.

El secretari general de l’AJEC, Andreu Espínola, considera que la resolució d’avui demostra que hi ha un gran consens social i polític en què aquesta normativa és altament perjudicial per a tots els estudiants i declara que des de la seva entitat es seguiran explorant totes les vies per fer rectificar al Ministeri d’Educació.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies