La confirmació per part del govern de la Generalitat de la pujada d’un 7.6% de la matricula universitària, quatre punts per sobre de l’IPC,...

La confirmació per part del govern de la Generalitat de la pujada d’un 7.6% de la matricula universitària, quatre punts per sobre de l’IPC, es un nou atac a uns estudiants que ja estan patint l’efecte de les retallades a les universitats públiques. El proper curs els estudiants hauran de pagar entre 65 i 100 euros més per obtenir una docència i uns serveis d’inferior qualitat a conseqüència de l’augment de la precarietat laboral tant del PAS com del personal docent.

Tot i l’anunci de que amb el 25% de la recaptació que s’obtingui dels 4 punts percentuals per sobre de l’IPC el Govern crearà un sistema de beques propi de Catalunya, aquest 25% del fons de beques només representa un 1 punt de l’augment anunciat avui. Des de l’AJEC volem recordar que Catalunya es una de les poques comunitats autònomes que no complementa les beques del ministeri i que degut al alt nivell de vida del país, els estudiants catalans surten molt perjudicats envers els de la resta del estat, fet que no millorarà amb aquest insuficient fons per beques i es veurà agreujat amb la pujada dels preus públics que hauran de pagar els estudiants per cursar una carrera.

Aquest increment de preus serà encara més alt en el cas de les terceres matriculacions. Fins ara el preu del crèdit es multiplicava per 1.8 i a partir del proper curs aquest coeficient multiplicador pujarà fins a 3. Des de l’AJEC volem recordar que tot i que tres convocatòries poden semblar moltes, continua mantenint-se l’obligació de matricular-se de les assignatures suspeses. Aquest fet provoca moltes segones i terceres matriculacions d’estudiants que, tot i tenir un bon expedient acadèmic, per motius d’horaris poden arrossegar una assignatura des del primer curs que incrementa exponencialment el preu de la matrícula, situació que es veu agreujada amb la supressió de la segona convocatòria en favor d’una avaluació continuada que molts estudiants que treballen no poden seguir.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies