El curs escolar s’ha iniciat novament amb una sentencia judicial que vol obligar a les escoles catalanes a incloure el castellà com a llengua...

El curs escolar s’ha iniciat novament amb una sentencia judicial que vol obligar a les escoles catalanes a incloure el castellà com a llengua vehicular. Des de l’AJEC volem recordar que el model català d’immersió es un èxit reconegut internacionalment que ha aconseguit una cohesió social envejada en totes aquelles regions on conviuen dues llengües oficials. Tot i que els informes d’educació demostren que els estudiants catalans tenen un nivell de castellà similar o superior als estudiants de la resta del estat, encara hi han iniciatives que cíclicament intenten crear problemes on no els hi han i crear una divisió o enfrontament entre comunitats lingüístiques.

La sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a incloure el castellà com a llengua vehicular a la educació catalana és l’última intromissió de la justícia en la política catalana que confirma una deriva cada cop més perillosa convertint als tribunals en càmeres de representants sense cap legitimitat, un intent d’eliminar la separació de poders convertint al poder judicial i les seves interpretacions en quelcom més important que la voluntat popular representada en uns parlaments legitimats per les urnes. Les pressions de determinats partits més interessats en aconseguir redits electorals que intentar millorar la vida dels catalans esta trobant amb massa freqüència la complicitat d’uns tribunals que de vegades semblen trobar a faltar la dictadura franquista.

Per tots aquests motius l’AJEC es sumarà a totes les iniciatives a favor del model català d’educació i esperem que les nostres forces polítiques i associacions civils demostrin aquest cop una unitat d’acció per garantir un model educatiu que continuï garantint una cohesió social que ha esdevingut un dels principals èxits d’aquest país des de la restauració de la Generalitat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies