Tot i l’èxit de la vaga, la Generalitat ja ha anunciat noves pujades de les taxes universitàries per l’any vinent El passat dijous 17...

Tot i l’èxit de la vaga, la Generalitat ja ha anunciat noves pujades de les taxes universitàries per l’any vinent El passat dijous 17 de Novembre, els estudiants de Catalunya, tant d’instituts com d’universitats, vam sortir al carrer per mostrar el nostre rebuig contra les polítiques de retallades de la Generalitat. Tot i els problemes econòmics de la Generalitat, aquestes polítiques demostren una forta vessant ideològica que reforça l’aposta del govern conservador de la Generalitat per l’educació privada.

¿Com pot ser que mentre es redueix el pressupost de l’escola pública s’augmentin les subvencions a la concertada? ¿Com podem reduir el pressupost de la universitat pública mentre subvencionem màsters privats? Utilitzant la crisi com a pretext, s’està realitzant un progressiu desmantellament dels serveis públics, hipotecant el present i el futur del país. L’educació és clau per sortir de la crisi, desenvolupar un nou model productiu, generar ocupació i formar els joves per tal que puguin afrontar el seu futur amb garanties. Fins el moment, el govern del president Mas està apostant per debilitar el sistema educatiu públic en una clara aposta per l’educació privada.

Per tots aquests motius, la comunitat universitària catalana va decidir convocar una vaga d’universitats que des de l’AJEC vam fer extensiva a tots els instituts públics catalans. El seguiment de la vaga tant a universitats com a instituts ha estat massiu. Durant tot el dia es van realitzar diverses accions reivindicatives a tot el territori. Aquesta jornada reivindicativa i de defensa de l’educació pública al nostre país va concloure amb la manifestació unitària convocada per la PUDUP a Plaça Universitat i que va finalitzar amb una assemblea a Plaça Catalunya.

Esperem que aquestes accions provoquin una rectificació de les Conselleries de Ensenyament i de Economia i Coneixement i aturin aquesta política de retallades que mostra un clar biaix ideològic. Hem de fer veure al govern que l’educació pública ha de ser una prioritat per sortir de la crisi i aconseguir, per tant, que la Generalitat canviï les seves polítiques, ens hi juguem el futur de Catalunya.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies