Dos dies després de les eleccions el Govern de la Generalitat anuncia noves retallades socials L’AJEC es mostra decebuda i totalment disconforme davant les...

Dos dies després de les eleccions el Govern de la Generalitat anuncia noves retallades socials

L’AJEC es mostra decebuda i totalment disconforme davant les mesures presentades dos dies després de les eleccions generals, per part del president de la Generalitat. Aquest anunci sobta degut a que en cap moment aquest nou paquet de retallades es va anunciar en el període electoral. Aquesta actitud d’engany a la ciutadania representa una falta de compromís democràtic i distorsiona el procés electoral, ja que la població va votar sense conèixer aquestes noves retallades.

Des de l’AJEC demanem al Govern de la Generalitat que les mesures que afecten directament als estudiants universitaris es negociïn amb la comunitat universitària. A més, volem recordar que l’àmbit educatiu superior ja ha patit les esmolades tisores del president Mas enguany: retallada en el pressupost universitari, pujada de les taxes d’un 7’6%, acomiadament massiu de professors associats o disminucions de salaris entre d’altres mesures, sense que tot això hagi repercutit positivament en la pròpia universitat, ni acadèmica ni socialment.

AJEC reclama al Govern de la Generalitat crear un espai de debat i decisió plural amb el món universitari (PAS, PDI i estudiants) per negociar el paquet de mesures que se’ns vol imposar, així com trobar vies alternatives que promoguin la millora de la democràcia universitària, la gestió coherent dels seus recursos, i que torni a situar-la com el centre de debat i cohesió social de la societat catalana.

Perquè la universitat és i serà el major impuls a la sortida de la crisi social i econòmica en la que ens trobem. També volem fer reflexionar al president Mas que la utilització d’impostos o taxes no progressives fan que l’accés a la universitat sigui esbiaixat, injust i elitista. Una reforma fiscal progressiva que recapti més dels qui més tenen faria innecessàries les retallades en inversió universitària, que és imprescindible per desenvolupar una política pública que doni sortida a la recessió, tot mantenint el nostre estat de benestar.

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies