La proposta vol equiparar les condicions d’escolarització de les escoles públiques i les concertades La Federació d’associacions de Mares i Pares d’alumnes de Catalunya...

La proposta vol equiparar les condicions d’escolarització de les escoles públiques i les concertades

La Federació d’associacions de Mares i Pares d’alumnes de Catalunya ha presentat al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per equiparar la oferta educativa de les escoles de titularitat pública i les concertades. Amb el nom de “Per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català”, aquesta proposta pretén, entre d’altres, recuperar la sisena hora de primària eliminada de la majoria de les escoles publiques catalanes per la consellera Irene Rigau. Des de l’entrada en vigor de la sisena hora, aquesta ha esdevingut una mesura clau per garantir l’equitat en el sistema educatiu català i una eina per millorar els resultats acadèmics al nostre país.

L’eliminació de la sisena hora de primària a les escoles públiques suposa que un alumne d’una escola concertada rep 1.050 hores més de classe al llarg de la primària que un alumne d’un centre públic, l’equivalent a un curs escolar. Es indispensable que el govern garanteixi la qualitat i la igualtat de condicions de tots els centres que rebin fons públics, siguin escoles de titularitat pública o escoles concertades.

Amb aquesta ILP pretenem corregir la deriva de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat que amb les seves polítiques demostra una clara aposta per l’escola privada i la concertada en detriment de la pública. Per això exigim al govern a recollir i respectar els compromisos adquirits en el Pacte Nacional per l’Educació. Una ILP necessita recollir com a mínim 50.000 signatures per ser debatuda al Parlament. L’AJEC participarà en les recollides de signatures ja que considerem, al igual que FaPaC, que l’eliminació de la sisena hora només s’hauria d’haver dut a terme per motius pedagògics i, en aquest cas, també s’hauria d’haver eliminar de les escoles concertades.

Qualsevol persona que desitgi recolzar aquesta ILP pot posar-se en contacte amb nosaltres al correu electrònic ajec@ajec.cat

Text articulat de la ILP: http://www.fapac.cat/webfm_send/1605

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies