Davant la decisió del nou Ministeri d’Educació de no atorgar el finançament addicional del projecte del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, l’Associació d’Estudiant de...

Davant la decisió del nou Ministeri d’Educació de no atorgar el finançament addicional del projecte del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, l’Associació d’Estudiant de la Rovira i Virgili (AERV) demana que aquest crèdit es pagui tal com es va anunciar el passat octubre de 2011.

Amb aquests 5 milions d’euros la Universitat Rovira i Virgili podia tirar endavant el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació(CRAI) i els serveis centralitzats del Campus Bellisens de Reus; i per tant suposaven una inversió de repercussió directa a l’estudiantat de la URV.

Segons ha informat el govern espanyol només rebran la quantitat anunciada aquelles comunitats autònomes que compleixin amb el nivell de dèficit que s’exigeix al Pla d’Estabilitat Pressupostària. Criem que aquesta mesura, fruit d’un canvi polític, és un error que pagarem els estudiants i les estudiants de la nostra universitat que veurem com serveis essencials pel nostre col.lectiu, com ho és el CRAI quedaran paralitzats o hauran de buscar una altra via de finançament, si es que no queden penjats indefinidament.

Des de l’AERV creiem que aquests 5 milions d’euros eren un compromís amb la nostra universitat i per tant una aposta per l’educació superior del nostre territori; per això instem al Govern a que independentment del dèficit de les comunitats, es compleixi amb aquest compromís, ja que l’únic que aconseguim d’aquesta manera es perjudicar el nostre sistema formatiu universitari que ha de ser la clara aposta per sortir de l’actual situació econòmica.

Els companys i les companyes de l’AERV creiem que els que volen paralitzar aquesta inversió, veuen l’educació i formació com a despesa, quan en realitat i amb l’actual situació econòmica la formació universitària més que mai és una inversió de futur i així ho defensarem on calgui.

Com a estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, però també com a ciutadans i ciutadanes d’aquest territori, creiem que aquesta mesura és un total despropòsit i instem al Govern de la Generalitat i al Govern d’Espanya a que arribin a un acord per tal de no paralitzar aquesta inversió tant important pel futur de la nostra universitat i jutgem com a molt negativa la incidència que tindrà paralitzar aquest projecte per a les nostres ciutats i pobles.

Associació d’Estudiants de la Rovira i Virgili (AERV)

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies