Des de l’ Associació de Joves Estudiants de Catalunya volem mostrar el nostre rebuig als canvis introduïts pel Partit Popular dins de l’assignatura d’educació...

Des de l’ Associació de Joves Estudiants de Catalunya volem mostrar el nostre rebuig als canvis introduïts pel Partit Popular dins de l’assignatura d’educació per la ciutadania. Tot i que era previsible que el nou govern espanyol realitzés aquesta modificació, considerem que aquesta decisió és purament ideològica, sense cap mena de fonament pedagògic i una mesura que respon a qüestions morals i religioses que només vol acontentar als sectors més retrògrads de l’església catòlica.

No entenem quin problema hi ha en realitzar una assignatura que fomenta el respecte a la diversitat, a les relacions personals, la igualtat entre homes i dones, la tolerància i els drets humans. A la espera que el ministre Wert expliqui que canviarà aquesta nova assignatura de “educació cívica i constitucional”, esperem que aquest anunci només sigui una maniobra per acontentar a part del seu electorat i que es mantingui l’esperit d’educació per a la ciutadania, assignatura que en 5 anys ha provocat més ressò mediàtic que conflictes als centres.

Ens sembla especialment greu que avui, el ministre Wert a la cadena SER, hagi defensat que la assignatura era adoctrinadora citant dos fragments d’un llibre que no ha estat homologat pel govern i que mai s’ha fet servir a cap escola. O el ministre ha mentit o l’han mentit a ell, però pensem que no és la millor manera de començar aquesta legislatura i esperem que depuri els errors en la seva documentació de cara a properes declaracions o entrevistes.

Pel que fa a la resta de mesures anunciades ahir pel ministre d’educació com la supressió d’un curs d’ESO i l’allargament del batxillerat, ens pronunciarem un cop haguem fet un anàlisi més exhaustiu i coneguem en detall el nou model de secundària, tant pel que fa als costos, el finançament, les possibilitats de concerts i sobretot els motius pedagògics que motiven aquest canvi. Considerem que cal fer una reflexió en profunditat que garanteixi una continuïtat en el model educatiu de l’estat i, encara que triguem més temps en introduir les reformes, hem de aconseguir un model que no es modifiqui amb cada canvi de govern.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies