Durant tota una setmana la policia ha atacat als estudiants valencians que protestaven per les retallades en educació Amb la tornada del Partit Popular...

Durant tota una setmana la policia ha atacat als estudiants valencians que protestaven per les retallades en educació

Amb la tornada del Partit Popular al govern sembla que tornen tics totalitaris que van caracteritzar a la dreta espanyola durant tot el segle XX. La desfeta de l’esquerra en les darreres eleccions ha fet sorgir a la dreta més autoritària i desacomplexada que no admet cap mena de discrepància per part dels seus súbdits, que no conciutadans. Aquesta és l’única explicació que justifica la brutalitat policial exercida pels cossos de seguretat durant tota la setmana passada contra els alumnes del IES Lluis Vives de València.

¿Quin és el crim comés pels estudiants del IES Lluis Vives per rebre unes carregues policials tant violentes? Protestar contra les retallades en educació dutes a terme pel govern Fabra i demanar una cosa tan simple com tenir calefacció a l’hivern per no haver d’anar a classe amb mantes. El govern del PP combat les legítimes protestes dels estudiants amb una brutal repressió.

Tant el professorat, com els alumnes, els pares dels alumnes i tots els testimonis coincideixen a qualificar les càrregues policials de violentes i desproporcionades, càrregues dirigides contra menors d’edat que només volen unes condicions dignes en el seu centre d’estudis. Cal recordar que les retallades del govern valencià son equiparables a les retallades dutes a terme pel govern de la Generalitat pel que esperem que el conseller Puig no imiti als seus socis del PP en futures protestes a Catalunya.

Des de dimecres passat, la policia de València ha agredit als estudiants que protestaven contra les retallades del govern valencià i el nostre ministre d’interior ha estat mut davant aquests fets. Avui, Jorge Fernández Díaz s’ha dignat a parlar per dir que entre els manifestants hi havia grups violents i que un petit grup de persones no pot convertir-se en “l’amo del carrer”. Ja tenim substitut de Fraga, Fernández Díaz vol ser el nou amo del carrer.

Per tot això demanem l’exculpació de tots els detinguts en les manifestacions estudiantils de València i la dimissió dels responsables d’uns cossos de seguretat que, a més de colpejar brutalment a nois de quinze anys, els han titllat com ”l’enemic” i han acusat als mestres del centre d’instigadors d’uns aldarulls provocats per la pròpia policia.

Aquesta tarda l’AJEC es suma a la manifestació via xarxes socials que s’ha convocat a les 20.00 en solidaritat amb els estudiants agredits i els detinguts.

Andreu Espínola, Secretari General de l’AJEC

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies