El passat dimarts 4 d’abril, el conseller d’Interior del govern català Felip Puig va fer unes declaracions que marcaven un perillós punt d’inflexió en...

El passat dimarts 4 d’abril, el conseller d’Interior del govern català Felip Puig va fer unes declaracions que marcaven un perillós punt d’inflexió en el nostre règim de drets i garanties jurídiques i obrien una deriva vers l’autoritarisme, en promoure la restricció del dret de reunió, l’enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l’empresonament i detenció preventiva. El seu homònim al govern central, el popular Jorge Fernández Díaz, va respondre ràpidament a aquestes declaracions proposant una reforma del codi penal que equipara la resistència pacífica a la violenta i amenaça d’estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà.

Paral·lelament a totes aquestes declaracions, el jutjat 18 de Barcelona va denegar la llibertat als dos estudiants detinguts el dia de la vaga general acusats de perpetrar els actes vandàlics de Plaça Catalunya tot i haver estat detinguts al matí, i de formar part d’una xarxa criminal que provoca aldarulls a Barcelona.

Considerem que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat, sinó que la seva implementació suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d’una mateixa moneda.

Des de l’AJEC manifestem el nostre més ferm rebuig a totes les formes de violència tal i com hem fet sempre. Considerem que el dret a la protesta ha de poder expressar-se de forma pacífica, sense ser desvirtuat per accions violentes per part dels manifestants o de la policia. És per aquest motiu que l’AJEC, conscient de la seva responsabilitat com a moviment estudiantil, sempre s’ha situat al capdavant de la defensa dels drets i llibertats, especialment quan aquestes es veien amenaçades per pulsions autoritàries.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies