El passat dijous 29 de març tres companys de CCOO i AEP van ser detinguts quan participaven en les accions dels piquets de la...

El passat dijous 29 de març tres companys de CCOO i AEP van ser detinguts quan participaven en les accions dels piquets de la vaga general de Zona Universitària. La sorpresa va arribar al dia següent quan van ser acusats de pertànyer a un suposat “grup organitzat responsable dels aldarulls recurrents a Barcelona”.

Des de l’AJEC volem deixar clar que els incidents de la tarda a Plaça Catalunya són del tot condemnables, injustificats i perpetrats per grups de delinqüents, però de la mateixa manera volem deixar ben clar que els companys de CCOO i AEP no van participar en aquests actes.

Sembla que els governs espanyol i català tenen intenció de ficar tots els detinguts de dijous en el mateix sac en un intent de criminalitzar els moviments socials pacífics i d’intentar frenar les protestes legítimes contra les seves polítiques.

Es vol convertir en caps de turc a dos persones pacífiques, la mesura de pressió preventiva és totalment desproporcionada i s’està vulnerat la presumpció d’innocència.

L’AJEC també s’ha adherit al manifest “Llibertat Estudiants 29M” en suport a l’Isma i el Dani (membres d’AEP) on es manifesta:

– Que l’Isma i el Dani són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú.
– Que la decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents.
– Que en un sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies