DECLARACIÓ UNITÀRIA DE LA COMUNITAT EDUCATIVA Les entitats i organitzacions sotasignants, totes elles vinculades a la societat i a l’educació del nostre país, VOLEM...

DECLARACIÓ UNITÀRIA DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

Les entitats i organitzacions sotasignants, totes elles vinculades a la societat i a l’educació del nostre país, VOLEM MANIFESTAR la nostra preocupació per la situació de l’educació pública i el nostre rebuig a les continues retallades que està patint l’educació pública amb el pretext de la crisi econòmica.

En aquests moments de crisi global i de destinació aparentment inesgotable de recursos públics cap al sector privat financer per compensar la seva irresponsabilitat, no podem permetre les retallades que afecten les polítiques educatives, socials i laborals, vulnerant drets que posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i, per tant, el futur dels nostres infants i joves.

REAFIRMEM el nostre compromís amb el nostre estat de benestar i CONSIDEREM irrenunciable el manteniment d’uns serveis públics d’educació, sanitat i serveis socials de qualitat.

Retallar l’educació pública és l’opció política d’aquells que volen que els diners públics es destinin a altres objectius, d’aquells que governen pels poderosos, d’aquells que volen fer recaure els “ajustos” pressupostaris damunt el més vulnerables.

Durant aquest dies estem assistint a nous anuncis per part del Govern d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya de més retallades pressupostàries per l’educació pública. Catalunya no es pot permetre creuar les línies vermelles que suposin un retrocés qualitatiu en l’educació. Hem de respondre amb contundència contra tots aquests atacs.

L’educació és la millor eina que tenim per superar l’actual crisi econòmica i social i, l’educació pública l’única que pot garantir la cohesió social, els valors de la solidaritat, la no discriminació i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones, en totes les etapes de la vida. El dret a l’educació és responsabilitat de tothom. L’educació pública ha de garantir l’accés a aquest dret en condicions d’igualtat per a totes les persones i en totes les etapes de la vida. Reclamem per l’educació prioritat en la despesa pública.

Senyor Rajoy, President del Govern d’Espanya, Senyor Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, des de la seva responsabilitat de màximes autoritats d’Espanya i de Catalunya, respectivament, com pensen vostès explicar als nostres infants i joves que van optar per ajudar a bancs i grans empreses en comptes de pensar en l’educació dels infants i del joves de Catalunya. Com explicaran que només estan posant en pràctica les directrius de les agències de qualificació, com justificaran que no volen escoltar les necessitats i prioritats per l’educació.

Els nostres infants i joves no han de pagar aquesta crisi. Vostès no poden hipotecar l’educació d‘aquesta generació, recordar-los que tenen la responsabilitat i l’obligació de garantir una educació de qualitat i una vida personal i laboral dignes, doncs la seva educació és el futur de la nostra societat.

Sr. Ministre Wert i Sra. Consellera Rigau, des de la seva responsabilitat també ens agradaria que ens diguessin com hem d’explicar als nostres fills i filles, l’estafa que s’està fent amb la seva educació, com justificar que els centres que s’havien de construir ja no es faran i que hauran d’estar en barracons tota l’escolaritat, que per molt que s’esforcin i superin els obstacles no podran tenir beques per seguir estudiant a la Universitat, que només podran anar a l’escola bressol els infants que tinguin una família amb capacitat econòmica suficient, que les aules estaran sobrecarregades i l’atenció i la qualitat disminuiran, que els seus mestres no es senten valorats socialment; Sr. Wert i Sra. Rigau com podran explicar als docents que no tindran recursos suficients per exercir la seva funció docent, que no es poden multiplicar per dos cada vegada que un altre mestre es posa malalt i causa una baixa laboral, que disminuiran les opcions de la formació professional i el batxillerat, que un bon manteniment de les seves escoles és un luxe que no ens podem permetre mentre que es baten records de venda de productes de luxe i que es donen amnisties fiscals en comptes de perseguir de manera rigorosa el frau fiscal.

En el dia d’avui podem dir ja que les retallades que ha fet el Govern de la Generalitat estan incidint negativament en l’atenció a l’alumnat, els centres, els professionals i els serveis educatius i, per tant, estan afectant la qualitat de l’ensenyament. Les noves retallades anunciades pel ministre Wert són de tal magnitud, que les rebutgem frontalment i que lluitarem amb tota la força per impedir què no siguin aplicades, perquè tensionaran encara més els nostres centres educatius públics i faran encara més evidents les diferències entre centres igualment sufragats amb fons públics.

No podem permetre que continuïn escanyant l’escola pública.

Els sotasignants REAFIRMEM el nostre compromís amb l’educació pública i aquesta tarda volem FER UNA CRIDA a tota la ciutadania de Catalunya a implicar-se activament en la DEFENSA I EN LA PROMOCIÓ de l’educació pública i a NO PERMETRE cap mesura que pugui suposar la pèrdua de qualitat de l’educació pública.

Col·lectius convocants:

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP)- Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC)- Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS)- Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES)- Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC)- Federació d’Ensenyament de CCOO- Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC)- FETE-UGT- Sindicat d’Estudiants (SE)- Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans(SEPC)- USTE-STEs (IAC)

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies