Manu Reyes i Àlex Garcia – Àrea de FP AJEC El govern de la Generalitat va anunciar ahir un nou paquet de retallades que...

Manu Reyes i Àlex Garcia – Àrea de FP AJEC

El govern de la Generalitat va anunciar ahir un nou paquet de retallades que de nou afecten als estudiants de Catalunya. A partir de l’any vinent, els estudiants de FP de cicles superiors haurem de pagar una taxa “modesta”, segons el president. Tot i que no va concretar la quantitat que haurem de pagar els alumnes, fonts de la Generalitat ja han filtrat als mitjans que la taxa serà d’uns 20€ mensuals, uns 200€ anuals que és el que costa actualment la FP als centres privats concertats.

D’aquesta manera, en un país on l’atur juvenil és del 50%, el govern ha decidit augmentar el cost de l’educació deixant un altre cop de banda les famílies mes afectades per la greu crisis econòmica del moment dificultant l’accés a la formació superior.

Una taxa que arriba en el pitjor moment de l’educació pública on es redueixen el professorat, hi ha manca de substituts i una massificació d’estudiants per aula, ara busquen distreure l’atenció atiant l’enfrontament territorial a l’estat amb la ajuda dels seus socis al Parlament, el PP.

El govern dels millors que prometia lluitar contra l’abandonament escolar encara no ha fet res per aturar la degradació dels materials i tallers necessaris per realitzar la FP, ha ignorat la proliferació d’aules que no reuneixen les mínimes condicions per donar classe i ara crea un impost sobre els estudiants de FP.

Tot i la difícil situació econòmica que estem patint, el govern de la Generalitat va tornar a demostrar novament el seu tarannà conservador i lliberal anunciant noves retallades als serveis públics mentre deixà per l’any vinent la possible aprovació de mesures recaptatòries com ara la recuperació del impost de successions que van eliminar al arribar al govern.

El mateix govern que prometia lluitar contra el fracàs escolar i que per contra amb les seves mesures destructives l’únic que aconsegueixen es empitjorar la situació i donar un pas endavant en la privatització de l’educació pública. De totes les promeses de la campanya, com ara augmentar el pressupost de sanitat, casualment de la única que se’n recorda el nostre govern és de la que beneficia a les rentes altes.

Per tot això reclamem al govern que rectifiqui i retiri aquesta taxa a la FP i animem a tots els estudiants que participin de la jornada de vaga i les manifestacions convocades pel proper 22 de maig. Ni un pas enrere, per una educació pública i de qualitat, diguem no a les retallades

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies