El passat dissabte 12 de maig l’AJEC va celebrar el seu XXIIIè Congrés a la seu d’UGT Santa Mònica de Barcelona per fer balanç...

El passat dissabte 12 de maig l’AJEC va celebrar el seu XXIIIè Congrés a la seu d’UGT Santa Mònica de Barcelona per fer balanç dels últims dos anys i escollir el nou secretariat que ha de liderar la associació en uns moments tan complicats per l’educació al nostre país. Els afiliats de l’AJEC van decidir amb més d’un 90% dels vots que Eloi Cortés agafés el relleu d’Andreu Espínola com Secretari General després de cinc anys al càrrec.

Durant el Congrés es va valorar el treball realitzat durant els darrers anys presentat en l’Informe de Gestió, que va ser aprovat amb un 95% de vots favorables. Un cop aprovada la acció del secretariat sortint, el company Eloi Cortés va presentar la candidatura a secretari general de l’AJEC i l’equip que l’acompanyarà a partir d’ara.

En quant a les línees estratègiques de cara als propers dos anys, va decidir-se reforçar l’àrea de FP per poder atendre millor les necessitats dels estudiants de cicles formatius. Les retallades, les brutals pujades de taxes i l’eliminació de la segona convocatòria a les universitats seran els principals eixos de les reclamacions de l’AJEC.

El congrés es va tancar amb els discursos de Joan Carles Gallego, Secretari General de CCOO, i Josep Maria Álvarez, Secretari General d’UGT, que van emfatitzar la necessitat d’unitat en aquest moments on l’atur juvenil supera el 50% i on són els joves i l’educació els primers en patir les “destralades” del govern al sector públic i als drets dels treballadors. També van assistir els ex-secretaris Generals Jaume Collboni, Daniel Fernández, Carlos Prieto, Alicia Fernàndez i Jordi Alfonso, fundador d’AJEC.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies