En el marc de la vaga de 72h convocada aquesta setmana, desenes de milers d’estudiants han sortit al carrer per dir prou a les...

En el marc de la vaga de 72h convocada aquesta setmana, desenes de milers d’estudiants han sortit al carrer per dir prou a les retallades que el govern de CIU i del PP estan fent a l’educació pública.

 

Alumnes de secundària i batxillerat de centres d’arreu de Catalunya s’han donat trobada aquest migdia a plaça Universitat per arribar a plaça Sant Jaume i reclamar els seus drets davant la porta de la Generalitat.

Des de l’associació de joves estudiants de Catalunya es diu prou a les retallades reiterades que està patint l’educació pública per part del govern. Aquest curs ha començat amb les aules massificades, amb menys professors i més alumnes, amb taxes desmesurades a FP i la universitat… i no es pot deixar que continuï així

AJEC demana que s’aturin les retallades i que els governs, tan de CiU com del PP, es deixin de declaracions desafortunades com la del ministre Wert sobre el sistema educatiu català o com la intenció de la consellera Rigau de mantenir els concerts econòmics a les escoles privades que segreguen per raó de sexe. Vol que el govern faci el que ha de fer un govern, vetllar pel futur dels joves i proporcionar una educació digna i de qualitat.

Avui AJEC i desenes de milers d’estudiants s’han manifestat perquè creuen en una educació pública, de qualitat i per a tothom. Volen que el govern torni els drets que poc a poc ha anat traient als estudiants a partir de decrets. Volem un futur. Tal com deia aquest matí Eloi Cortès, Secretari General d’AJEC, “aquest curs es preveu reivindicatiu per totes les retallades que estem patint. Aquest es un escalfament, perquè no podem quedar-nos quiets si aquets atacs a l’educació pública continuen” .

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies