Avui el Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha afirmat al Congrés dels Diputats que el Govern del Partit Popular té la intenció d’espanyolitzar els...

Avui el Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha afirmat al Congrés dels Diputats que el Govern del Partit Popular té la intenció d’espanyolitzar els nens catalans mitjançant la nova reforma educativa. Aquesta polèmica declaració s’afegeix a la infinitat d’atacs verbals que està rebent el nostre ja minvat sistema educatiu públic. Poca estona després, el president Rajoy ha mantingut la mateixa postura que Wert.

Aquesta afirmació va en la línia del que vol fer el PP amb la contrareforma educativa que ha proposat: recentralitzar i uniformitzar l’educació. Arrasar amb la diversitat, amb la cultura, l’enriquiment personal, la formació de qualitat. Aplicar una reforma que té masses reminiscències franquistes.

Les paraules del Ministre són indignants però malauradament massa habituals tenint en compte que venen del màxim responsable de l’educació a nivell estatal. Aquestes paraules suposen un nou i reiterat atac al model educatiu català, que s’ha destacat precisament per la inclusió i cohesió que ha generat i no per dividir i adoctrinar ideològicament, com va afirmar fa dies. La diversitat no és quelcom que s’hagi de fer desaparèixer mitjançant la uniformització de la societat, com ja ha demostrat el Partit Popular repetides vegades que vol fer, sinó que és un valor que s’ha d’aprofitar per beneficiar al conjunt de la societat.

Aquestes accions del Partit Popular demostren un cop més, el motiu de rerefons de les retallades en educació, un motiu ideològic per imposar un model educatiu que minvi els drets dels estudiants, que elimini la democràcia estudiantil als centres, que destrueixi la qualitat de l’educació pública a través de minar els docents i els centres. Mentre la tisora del govern retalla la qualitat de l’educació pública però, es mantenen concerts amb escoles que segreguen per raó de sexe i, segons va anunciar el ministre, crearà de nous per als col·legis que també segreguen per raó de llengua.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies