Proposta de declaració a les Universitats Públiques de Catalunya, persona non grata al ministre José Ignacio Wert Ortega i al conseller Andreu Mas-Colell. A nivell...

Proposta de declaració a les Universitats Públiques de Catalunya, persona non grata al ministre José Ignacio Wert Ortega i al conseller Andreu Mas-Colell.

A nivell estudiantil les raons que ens motiven a fer aquesta proposta són:

  • Pujada de les taxes universitàries d’un 66% per part de la Generalitat de Catalunya, mesura que pràcticament no ha diferenciat el nivell de renta dels estudiants i en molts casos els ha exclòs de l’accés a l’educació universitària.
  • Creació de les beques d’excel·lència, on no es té en compte la renta de l’estudiant i se’ls premia econòmicament només per expedient. A aquesta beca s’acullen només entre 5 i 15 estudiants a l’any.
  • Augment de la nota necessària per demanar beca d’un 5 a un 6,5, per part del Ministeri d’Educació, que un cop més deixarà fora de la Universitat estudiants amb capacitat, només per motius econòmics. Els estudiants amb un 5 de rendes altes que s’ho puguin permetre, si accediran.
  • Supressió de carreres universitàries, fet que elimina un gran ventall de possibilitats i de coneixements a la nostra societat, i que afecta principalment a les humanitats i ciències socials. Una clara mercantilització de l’educació superior.
  • Proposta d’un nou model de governança que elimina la democràcia universitària i deixa als estudiants sense poder decisori a cap òrgan.

A nivell laboral:

  • Centenars d’acomiadaments a tots els nivells, de forma directa o indirecta, ja sigui retallant les partides destinades a l’educació universitària als pressupostos o eliminant branques de les universitats.
  • Falta de renovació d’associats, deixant sense capital humà suficient per a mantenir els nivells educatius, que a més fa augmentar les ràtios d’estudiant per aula.
  • Precarització dels treballadors de la universitat, tant Personal Docent Investigador com el Personal d’Administració i Serveis.
  • Retallades en investigació i recerca, fent que les nostres universitats públiques no puguin continuar donant la imatge i el nivell que han tingut en els darrers anys a nivell mundial i que perdin un important capital humà.

A més des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya estem totalment en contra de les reformes antidemocràtiques que vol imposar el Ministre d’Educació José Ignacio Wert amb la LOMCE, que, entre d’altres discrepàncies, retorna la llengua catalana a una posició que ens recorda l’època franquista.

Els atacs gratuïts i injustificats que constantment pateix la població de Catalunya per part del Govern Central del PP, amb declaracions fora de lloc com les de voler “Espanyolitzar als estudiants catalans” i materialitzat amb la proposta de la LCOME on es vol que el català sigui una matèria d’especialització a les escoles i fer prevaldré el castellà, ho veiem i sentim com un atac contra la immersió lingüística que tants bons resultats ha donat a Catalunya i, en general, a la diversitat, la cultura i la cohesió social.

És per això que, demanem la dimissió del Ministre d’Educació Jose Ignacio Wert i del fins ara Conseller d’Economia Andreu Mas-Colell i que les diferents Universitats Públiques catalanes els declarin persona non grata.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies