El ministre Wert ja fa mesos que va anunciar la seva intenció d’espanyolitzar els nens i nenes catalans i de blindar els centres concertats...

El ministre Wert ja fa mesos que va anunciar la seva intenció d’espanyolitzar els nens i nenes catalans i de blindar els centres concertats que oferissin docència en castellà. Així, Wert sumava uns quants greuges a la llarga llista d’atacs al sistema educatiu català.

Avui un nou atac ideològic i regressiu s’ha sumat a la contreforma educativa del Partit Popular.  La intenció del Govern central de fer que català i castellà hagin de ser utilitzats en unes proporcions similars i que el català passi a ser una matèria d’especialitat que no tingui pes en el currículum és una agressió directa a la immersió lingüística, un model educatiu d’inclusió i cohesió social.

També es reafirma l’aposta del ministre Wert per l’educació privada en detriment de la pública, ja que l’esborrany estableix que mentre el Govern de la Generalitat no fixi la proporció entre el castellà i el català serà la mateixa Generalitat de Catalunya la que haurà de pagar les despeses de les famílies que vulguin matricular els seus fills en un centre privat que proporcioni docència en castellà.

L’educació pública catalana es troba enmig d’un foc creuat entre les retallades de Convergència i Unió des de la Generalitat i les del Partit Popular des del Govern central. La situació és crítica, ja que s’està carregant en l’educació pública, com en la resta de serveis públics, el pes de la sortida de la crisi i del pagament d’un deute il·legítim.

Avui més que mai cal que tots els sectors de la comunitat educativa, en especial, però també la societat en general, treballem junts per combatre aquestes polítiques d’austeritat i de forta càrrega ideològica que van desmantellant peça a peça l’educació pública d’aquest país, restant oportunitats als que menys tenen i empobrint una societat que necessita més que mai educació, coneixement, formació, innovació i pensament crític.

Celebrem que la consellera Rigau es mostri tant ferma en la defensa del sistema d’immersió lingüística però lamentem que no adopti la mateixa postura quan es tracta d’aplicar les mesures d’austeritat imposades des de Madrid i que, de fet, el seu departament hagi fet que Catalunya sigui pionera en retallar en educació pública.

Reclamem al Govern central la retirada de l’esborrany presentat de la LOMCE i que obri un procés on tota la comunitat educativa pugui participar de forma activa i vinculant en l’elaboració d’una llei que realment millori la qualitat del nostre sistema educatiu, així com l’aturada i marxa enrere en totes les retallades aplicades en matèria d’educació, que no han fet més que precaritzar el sistema educatiu en totes les seves etapes i augmentar les desigualtats.

Així mateix, demanem la dimissió de José Ignacio Wert o el cessament inmediat per part del president Rajoy. Wert és un ministre amb unes idees amb reminiscències franquistes que ataca constantment la diversitat, ja sigui blindant el concert a escoles que segreguen per sexe, eliminant una assignatura com “Educació per a la Ciutadania” o disparant torpedes contra la immersió lingüística catalana.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies