Avui 1 de desembre, amb motiu del dia Internacional conta la SIDA, l’AJEC vol reivindicar les accions de prevenció que es duen a terme...

Avui 1 de desembre, amb motiu del dia Internacional conta la SIDA, l’AJEC vol reivindicar les accions de prevenció que es duen a terme des dels instituts. Després d’un any de govern del PP a l’Estat Espanyol, podem dir que l’educació sexual als centres destinada als joves s’ha vist greument afectada.

No només polítiques regressives com la contrareforma ideològica de la llei de l’avortament, que provoca que retrocedim anys en el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, si no tota la nova reforma educativa que està tornant a convertir la paraula “condó” en un tabú. És fonamental que per poder gaudir d’una vida sexual segura, el primer i més important dels passos ha de ser fer arribar la informació als estudiants.

Només informats els joves poden ser conscients dels riscos de les practiques sexuals sense preservatiu. Hi ha accions senzilles i fàcils de portar a terme en els instituts que poden contribuir a informar als joves. Des de màquines de preservatius als instituts a dedicar més temps de les hores de tutoria, per exemple, a parlar de pràctiques segures. Volem una educació moderna i eficaç en salut sexual.

Per aquest mateix motiu, l’AJEC demana al futur govern de la Generalitat que prengui una postura ferma a favor de l’educació sexual. Demanem que s’impulsi l’educació sexual a les aules. Amb una correcta informació i formació, podem evitar que els joves prenguin una decisió errònia i que siguin plenament conscients dels riscos als que s’enfronten si no tenen pràctiques sexuals segures. Hem de donar eines als i les joves estudiants perquè evitin situacions que, en plena joventut, els poden trastocar la vida com un embaràs no desitjat o una malaltia de transmissió sexual.

En ple segle XXI, no podem tolerar que determinades ideologies retrògrades i conservadores, masclistes i homòfobes, impedeixin que els i les joves tinguin al seu abast una educació sexual completa i que els permeti afrontar amb seguretat pràctiques sexuals.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies