Jordi Torquemada (Periodista) i Oriol Martín (coordinador àrea d’universitats d’AJEC)  El ministre Wert ha desencadenat una altra tempesta política amb la seva proposta de...

Jordi Torquemada (Periodista) i Oriol Martín (coordinador àrea d’universitats d’AJEC) 

El ministre Wert ha desencadenat una altra tempesta política amb la seva proposta de reforma educativa (LOMCE). Pocs dies després de les eleccions catalanes, el Partit Popular ha decidit continuar la seva campanya d’espanyolització de l’alumnat català. A partir d’ara, les mares i pares que ho desitgin podran escollir el castellà com a llengua vehicular a l’escola, i l’administració catalana haurà de pagar una escola privada en cas de que no hi hagi cap de pública que ho ofereixi, com és el cas.

Aquest canvi de la llei d’educació es basa en el pretext fals de que a Catalunya hi ha un problema lingüístic, ja que 11 famílies d’una població de set milions han demanat l’escolarització en castellà. En qualsevol país normal, aquesta quantitat de queixes no es contaria ni tan sols com una anomalia estadística, però l’Espanya de Rajoy vol tornar a altres temps no massa llunyans. Si aquesta agressió es confirmés, el model d’escola catalana sorgit del consens de les forces polítiques després de la transició es trencaria dividint la societat catalana en dues comunitats lingüístiques diferenciades, objectiu real del Partit Popular que mai ha volgut que Catalunya fos un sol poble amb dues llengües. LLEGEIX MÉS

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies