2013: seguirem lluitant per una educació pública, laica, de qualitat i en català! 2013: seguirem lluitant per una educació pública, laica, de qualitat i en català!
Fa pocs dies que el President Mas va nomenar el seu nou Govern. Malgrat el canvi d’alguna de les cares del nou executiu, trobem... 2013: seguirem lluitant per una educació pública, laica, de qualitat i en català!

manifestFa pocs dies que el President Mas va nomenar el seu nou Govern. Malgrat el canvi d’alguna de les cares del nou executiu, trobem molt preocupant que els principals responsables de les grans retallades en serveis públics i drets socials que hem estat patint al llarg dels dos últims anys es mantinguin amb les mateixes responsabilitats que en l’anterior legislatura.

Des del Departament d’Ensenyament, la consellera Irene Rigau va aplicar una sèrie de dures mesures que han reduït de manera alarmant la qualitat de l’educació pública catalana: la implantació d’una taxa de 360 euros per als estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior, l’eliminació de beques menjador i de transport, l’autorització de la carmanyola als menjadors escolars i, malgrat l’aparent enfrontament amb el ministre Wert, l’aplicació diligent de les mesures aprovades pel Govern del Partit Popular, com l’augment de la ràtio a les aules o l’augment del període en que tarda un substitut en ser enviat al centre en qüestió.

Per la seva banda, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va aplicar un brutal augment de les taxes universitàries que s’ha venut com a “progressiu”, quan la veritat és que es carrega el pes de l’augment en la cada cop més reduïda classe mitjana. Aquest curs, 6 de cada 10 estudiants catalans hem pagat la matrícula universitària un 50% més cara que l’any passat. A dia d’avui, les universitats catalanes són les més cares de tot l’Estat espanyol i les terceres més cares de la Unió Europea. Milers de joves no han pogut accedir a la Universitat a causa d’aquesta injusta i antisocial mesura. El Departament del conseller Mas-Colell també ha ofegat econòmicament les universitats públiques catalanes, provocant l’acomiadament de centenars de professors i treballadors, la massificació de les aules i, en conseqüència, el deteriorament de la qualitat de les universitats públiques catalanes.

El fet que els responsables del desmantellament de l’educació pública catalana en tots els seus nivells segueixin al capdavant dels mateixos departaments que la legislatura anterior indica que no han acabat la feina que tenien encomanada, que no és altra que reduir a la seva mínima expressió l’Estat del benestar per tal d’ampliar el camp d’actuació del sector privat en serveis bàsics com l’educació o la sanitat.

Comencem un any 2013 amb un Govern de la Generalitat que, altre cop en mans de Convergència i Unió, seguirà amb les retallades antisocials que han precaritzat tant el sistema educatiu públic com la situació de milers i milers de persones, des dels treballadors que han perdut el seu lloc de feina o han vist com les seves condicions laborals es reduïen cada dia més fins als estudiants que s’han quedat sense poder estudiar perquè no tenien prou recursos econòmics per pagar-se una educació pública cada cop més elitista. Per la seva banda, des del Govern central el Partit Popular ha dissenyat una nova llei orgànica d’educació, la LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa), una contrareforma totalment ideològica que tornarà les aules als temps de la dictadura franquista, denigrant el català i revaloritzant la religió entre d’altres mesures.

Els dies 5, 6 i 7 de febrer convoquem als estudiants d’instituts i Formació Professional de tot Catalunya a mobilitzar-se per mostrar el nostre rebuig a la destrucció de l’educació pública tal i com la coneixem. Tres dies de mobilitzacions i accions, entre elles una manifestació el dia 6 a Barcelona, en contra de les retallades en l’educació pública.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies