Després de presentar una reforma digna del franquisme (LOMCE) i d’anunciar la seva intenció de “espanyolitzar” als estudiants catalans, aquesta setmana el Ministre Wert...

foto_clasesDesprés de presentar una reforma digna del franquisme (LOMCE) i d’anunciar la seva intenció de “espanyolitzar” als estudiants catalans, aquesta setmana el Ministre Wert ha decidit eliminar les beques Sèneca.

Las beques Sèneca permetien fins ara l’intercanvi d’estudiants entre les diferents universitats espanyoles. Cada any es convoca el programa de mobilitat SICUE a les diferents universitats que permet als estudiants realitzar part dels seus estudis en un altre universitat del estat, sempre que aquesta tingui un conveni amb el centre d’origen de l’alumne. Un cop aprovat el canvi de centre, el ministeri complementava aquest programa amb unes beques –concedides per excel·lència educativa- per tal de sufragar els costos diaris de l’estudiant.

Però el govern del PP ha decidit eliminar aquestes beques, convertint el programa SICUE en una opció només l’abast d’estudiants que puguin permetre’s una estància fora del domicili familiar. Per aquest motiu, l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha decidit enviar una carta al ministre per expressar el seu rebuig a aquesta mesura.

PDF Carta d’AJEC al Ministerio per la retirada de les beques Sèneca

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies