Encetem l’any, per una banda, amb un “nou” Govern de la Generalitat de Catalunya en el qual es manté Irene Rigau, la consellera que...
Cartell Vaga d'Estudiants 5, 6 i 7 de Febrer

Cartell Vaga d’Estudiants 5, 6 i 7 de Febrer

Encetem l’any, per una banda, amb un “nou” Govern de la Generalitat de Catalunya en el qual es manté Irene Rigau, la consellera que més mal ha fet a l’educació pública de Catalunya. Sota el seu mandat, el desmantellament de l’educació pública ha estat constant i la qualitat d’aquest servei públic s’ha vist greument afectada. Per altra banda, el Govern central, amb el ministre neofranquista Wert en primera línia, va més enllà de les retallades econòmiques ja aplicades i prepara una contrareforma ideològica que pretén imposar un gir radical als objectius de l’actual sistema educatiu.

L’educació pública, per la qual tant hem lluitat, està a la UCI i comencem a témer que el mal sigui irreparable. A les retallades i mesures que ja hem patit se li sumaran les reformes que preveu la LOMCE del Govern central, que atempta directament contra un model educatiu públic, de qualitat, laic i en català. Queda clar que els Governs que tenim actualment pretenen desmantellar i desprestigiar el sistema educatiu públic, fent-lo irrellevant per donar tant espai com possibilitats de negoci al sector privat.

Mesures que hem patit:

Manteniment del concert a les escoles que segreguen per raó de sexe.
Augment de les ràtios d’alumnes i professor per classe. Massificació de les aules a tots els nivells educatius.
Disminució de les dotacions econòmiques als centres públics.
Augment del temps d’espera per a la substitució dels docents (més de 15 dies).
Disminució de la qualitat docent: reducció dels salaris als docents i augment de l’horari.
Supressió directa de diversos ajuts socials i reducció de les ajudes a les famílies: beques, transport escolar, acollida matinal i ajudes a menjador. S’han aturat els plans educatius d’entorn i s’han reduït les subvencions a les AMPAs i associacions d’estudiants.
Implantació d’una taxa de 360€ a la FP de Grau Superior
Augment de les taxes universitàries en un 66,7%

Mesures que preveu la LOMCE:

• Un nou atac al català amb la intenció d’eliminar la immersió lingüística, reduint el català a matèria d’especialitat i introduint la obligatorietat de fer el 50% de les classes en castellà.
Recentralització del sistema educatiu: el Govern central passa a tenir més pes en el disseny dels currículums amb una clara voluntat de controlar els continguts impartits a totes les aules de l’Estat.
• Es blinden els concerts econòmics a escoles que segreguen per sexe.
• Es fomenta la segregació dels estudiants, discriminant als que tenen menys recursos i derivant-los cap a una FP totalment denigrada que els convertirà en mà d’obra barata sense possibilitats d’adquirir una formació de qualitat.
S’eliminen les proves d’accés a la universitat: cada universitat podrà decidir amb quins criteris tria els seus estudiants (com entrevistes personals, experiència laboral, formació extraescolar), amb els perjudicis que això comportarà, altre cop, cap als estudiants amb un nivell socioeconòmic més baix.
Supressió del Consell Escolar com a òrgan decisiu, que només quedaria com a òrgan merament consultiu, sense cap poder de decisió sobre el centre.

Per tot això i per defensar una educació pública, laica, en català i de qualitat, l’AJEC crida als estudiants d’instituts i de Formació Professional a les jornades de vaga, a les manifestacions i a totes les mobilitzacions que es faran els dies 5, 6 i 7 de Febrer!

facebook VAGA D’ESTUDIANTS: El 5, 6 i 7 de Febrer sortim al carrer!

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies