Per combatre l’antisemitisme no cal ser jueu, com per lluitar contra el racisme no cal ser negre. Lamentablement, a vegades sembla que per comabtre...

DONA TREBALLADORA

Per combatre l’antisemitisme no cal ser jueu, com per lluitar contra el racisme no cal ser negre. Lamentablement, a vegades sembla que per comabtre la discriminació envers la dona cal ser una dona (Soledad Gallego-Diaz).

Avui és el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Ho podem veure als mitjans de comunicació, podem veure activitats d’organitzacions i col·lectius que un dia com avui reivindiquen una societat més igualitària. Podria ser un dia com qualsevol altre, però avui hem de posar la mirada en la lluita pels drets de les dones. Avui toca pintar-nos de lila: el color de la lluita de les dones.

La lluita de la dona és històrica, incansable. Han lluitat pel seu lloc en una societat que les ha deixat en un segon pla. El seu lloc és al costat dels homes, ni per sobre ni per sota. I encara que sembli que avui en dia  s’han assolit moltes fites, encara queda molt per fer. Per desgràcia, la societat encara és masclista, xenòfoba i homòfoba. És per aquest motiu que cal continuar amb la lluita per assolir una igualtat real; els dies com avui són importants i necessaris de recordar i visualitzar aquesta lluita. Hem d’assumir com a nostra la lluita de la dona, en molts moments silenciosa i silenciada.

Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya reivindiquem la igualtat entre dones i homes, una igualtat d’oportunitats real. Cal seguir avançant cap a una societat on homes i dones puguin tenir els mateixos papers, on ningú sigui discriminat pel seu sexe, el seu país d’origen, el seu color, la seva orientació sexual, la seva edat o el seu estatus socioeconòmic. La discriminació positiva, una eina d’integració de la dona en aquelles realitats on sempre ha estat deixada de banda (com el món laboral) no ha de ser vista com una solució definitiva a la desigualtat sinó com un mecanisme temporal que ens ajudi a aconseguir una igualtat real.

Avui, doncs, fem una crida perquè tots i totes ens sumem a la lluita per la millora dels drets de les dones arreu del món, però també perquè la lluita per un món on tothom tingui les mateixes possibilitats no decaigui.

 

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies