Eugènia Soalgocha Una vegada més AJEC ha realitzat una Trobada d’estudiants per a fomentar la cohesió entre els seus membres. Aquesta vegada l’indret ha estat el...

Eugènia Soalgocha

Una vegada més AJEC ha realitzat una Trobada d’estudiants per a fomentar la cohesió entre els seus membres. Aquesta vegada l’indret ha estat el Masnou i hem pogut gaudir de privilegiades intervencions.

En primer lloc, Albano Dante, editor de la Revista Cafè amb Llet, ens ha explicat la seva experiència en la investigació de la corrupció de la sanitat de l’Alt Maresme i la Selva, amb un enfocament que perfectament es podria traslladar al nostre àmbit: l’educació.

On van els nostres diners? Què ha passat amb la desaparició dels quartos de La Marató de TV3? Cada vegada és més evident que vivim en un dels indrets més corruptes del món, però, malgrat ho sapiguem, és molt difícil fer que tot això surti a la llum ja que sempre hi ha un poder de coacció que col·laciona amb el dret a la informació.

Cada dia sentim els casos de la Fundació Nóos, el cas Bárcenas, el Reial Madrid… Però, evidentment, només acabem percebent els que el poder vol que arribi. La intervenció de l’Albano Dante ens ha donat ganes d’investigar un cas en l’educació, ja que sembla que una empresa privada te tant poder en el món de l’educació com en el de la sanitat. Dos drets que estan contemplats legítimament com a fonamentals però que amb el dia a dia ens el roben sense poder fer-hi res.

D’altra banda, hem pogut gaudir de la intervenció de Camil Ros, Secretari de Política Sindical de la UGT, amb el motiu del Dret a vaga. Amb aquesta intervenció hem pogut posar de manifest diversos problemes que ens hem trobat en aquests darrers temps en que les vagues són cada vegada més persistents.

Hi ha una realitat que és que la societat està cada vegada més cansada i, tot i que cada vegada som més solidaris amb les conseqüències de la crisi, al mateix temps també som egoistes en el sentit que tenim por de que per exercir un dret puguem perdre el poc que tenim. Amb això vull dir que cada vegada són més els manifestants i més ciutadans que comparteixen les mateixes idees, però per una altra banda, hi ha cada vegada més por a perdre la feina.

En el cas de l’Ensenyament cada mestre té la seva, cada centre té un Reglament de Règim Intern fins al punt d’arribar a un ordenament més que complex. On està recorregut el dret a vaga? És un dret recollit al catàleg de drets fonamentals de la constitució, però la Llei de vaga només recull als treballadors. Es pot extrapol·lar a l’ensenyament? Hi ha opinions diverses dels professionals del dret laboral, però el que no podem fer és deixar que ens robin el nostre futur. Per això, aquest és el punt clau del debat de Camil Ros, una posada en comú de les diverses situacions i la recerca d’una sortida comuna que ens ajudi a tots a poder exercir els nostres drets sense lletres petites.

Hom sap que estem vivint temps difícils i que cada vegada es veu minvar més el futur dels joves, però no ens podem quedar aquí, i això, i junt a l’ajuda de tots, des de la Trobada d’Estudiants, entre altres situacions, a AJEC busquem les eines per a no privar a ningú d’un ensenyament de qualitat i amb futur.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies