Demostració de força de la comunitat educativa Avui més de 100.000 persones s’han manifestat pels carrers de Barcelona reclamant la retirada de l’avantprojecte de...
Imatge: Albert Garcia

http://albertgarciag.tumblr.com

Demostració de força de la comunitat educativa

Avui més de 100.000 persones s’han manifestat pels carrers de Barcelona reclamant la retirada de l’avantprojecte de llei educativa, la LOMCE, i l’aturada de les retallades. A Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, així com altres poblacions d’arreu de Catalunya, també hi ha hagut mobilitzacions de la comunitat educativa.

La vaga convocada a escoles, instituts i universitats, ha tingut un seguiment massiu en tot el territori per part dels estudiants que, també, han estat part activa de les manifestacions que han tingut lloc durant el dia d’avui.

Les retallades ja fa anys que s’estan aplicant amb nefasts resultats: la qualitat de l’educació ha caigut en picat, l‘accés a l’educació pública no queda garantit amb l’augment de les taxes universitàries i la supressió de beques i ajuts i la reducció dels pressupostos posa en una situació molt precària a l’educació pública d’aquest país. L’avantprojecte de llei educativa del Govern central, la LOMCE, és una aposta per l’educació privada i religiosa, en detriment de la pública. La LOMCE és un projecte de llei basat en criteris empresarials, segregadors, i que ataca frontalment el model d’escola en català.

Avui estudiants, docents, pares i mares hem fet una demostració de força davant les polítiques de CiU i PP. En contra dels missatges habituals dels mitjans de comunicació i les actituds reaccionaries de cert sindicat d’estudiants, les protestes i mobilitzacions d’avui han provocat la rectificació del govern i la retirada provisional del projecte de llei d’educació del ministre Wert. Conscients de que això no s’ha acabat, seguirem lluitant per parar aquesta contrareforma educativa i a favor d’una educació pública i de qualitat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies