Des de l’AJEC mostrem el nostre rebuig a la cimera contra la LOMCE convocada per avui a la tarda perquè no s’hi ha convocat...

LOMCEDes de l’AJEC mostrem el nostre rebuig a la cimera contra la LOMCE convocada per avui a la tarda perquè no s’hi ha convocat a tota la comunitat educativa. Així com per la cimera contra els atacs al català que es va convocar el desembre passat tant els partits polítics com el plenari del Consell Escolar de Catalunya van ser convocats al Palau de la Generalitat, aquesta vegada només han estat convocats els partits polítics i la Comissió Permanent de Catalunya, òrgan on l’AJEC no està representada. Tenint en compte que l’AJEC és l’únic sindicat d’estudiants que compta amb representació al Consell Escolar de Catalunya i que el representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya al Consell Escolar tampoc ha estat convocat, aquesta tarda es celebrarà una cimera sense representants dels estudiants de Catalunya.

És la segona cimera convocada contra la LOMCE. La primera, celebrada el desembre passat, va centrar-se exclusivament en la defensa de l’escola en català i es va escenificar un front comú de la comunitat educativa representada al Consell Escolar de Catalunya, els partits polítics a favor de la immersió lingüística i del Govern de la Generalitat davant la reforma educativa. Fa uns dies, amb l’aprovació de l’avantprojecte de llei per part del Consell de Ministres, el President Mas va anunciar la seva intenció de fer una altra cimera en contra de la LOMCE, principalment en contra dels atacs a la immersió lingüística i les invasions competencials.

Denunciem que no s’hagi convocat a tota la comunitat educativa. Una cimera sense representants de tots els actors i sectors implicats en l’educació a Catalunya perd el seu sentit. No es podrà parlar de front comú contra la LOMCE si els estudiants no hi som representats. A més, no podem oblidar les retallades que la consellera Rigau i el conseller Mas-Colell han aplicat al llarg dels darrers anys contra l’educació pública catalana. En aquest sentit, destaquem la postura de PSC, ICV-EUiA i CUP que han reclamat que no només es parli del català i que s’abordin altres aspectes de la LOMCE.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies