El Conseller Mas-Colell ha anunciat que l’acreditació del nivell B2 en qualsevol llengua estrangera serà obligatòria a partir del curs vinent per a poder...

El Conseller Mas-Colell ha anunciat que l’acreditació del nivell B2 en qualsevol llengua estrangera serà obligatòria a partir del curs vinent per a poder obtenir un títol universitari, tal i com marca l’Espai Europeu d’Educació Superior, l’anomenat pla Bolonya.

Així, a partir del curs vinent, qualsevol estudiant haurà de pagar-se una acadèmia privada (o estudiar a la universitat a preus similars en assignatures fora del currículum acadèmic) per aprendre una llengua estrangera si vol obtenir el seu títol de grau i no té la sort d’aconseguir una de les molt buscades places a l’Escola Oficial d’Idiomes. 

Els estudiants de Catalunya ens manifestem en contra d’aquesta mesura ja que no ens sentim preparats per fer classes en qualsevol llengua estrangera donat el baix nivell de base del que partim.

El nivell demanat s’hauria d’anar assolint dins de les diferents etapes educatives evitant d’aquesta manera que molts estudiants hagin de recórrer a les acadèmies d’idiomes i permetent que qualsevol estudiant amb el títol de Batxillerat tingui un bon nivell de coneixement d’una llengua estrangera.

A més, denunciem que a Catalunya no hi ha prou places a l’Escola Oficial d’Idiomes per a cobrir tota la demanda. Les retallades que s’estan aplicant per part del govern de CiU també afecten a l’aprenentatge de llengües amb terribles resultats: els preus de les matrícules a l’Escola Oficial d’Idiomes han passat de 180 € a 245 € en tan sols un any.

Tot i augmentar la demanda de places als diferents centres de l’Escola Oficial d’Idiomes no s’han creat noves places ni ha augmentat el professorat. Aquest fet fa que molts estudiants no siguin admesos en les diferents EOI, i hagin de matricular-se en acadèmies privades amb matrícules de prop de 900€ el curs. Si a aquests 900€ hem d’afegir l’augment de les taxes universitàries que ja vam denunciar a principi de curs i que segurament tornaran a augmentar de cara al curs vinent, ens trobem que només els que tinguin més recursos podran anar a acadèmies privades, afavorint la segregació d’alumnes entre els que s’ho poden pagar i els que no.

Les intencions del Govern de la Generalitat en matèria d’educació queden paleses a cada passa que donen, volen que només puguin rebre una educació de qualitat aquelles persones amb els recursos suficients per a poder contractar aquests serveis.

Des de l’AJEC sempre hem defensat una educació pública i de qualitat que permeti a tots els estudiants arribar a assolir les seves màximes potencialitats, fet que veiem perillar quan les famílies amb menys recursos econòmics no poden matricular els seus fills als ensenyaments que ells desitgen, o quan alguns estudiants han de deixar la Universitat per qüestions econòmiques.

Per tots aquests motius des de l’AJEC reclamem al Govern de CiU la rectificació i la retirada de la proposta entenent que profunditzar en una llengua estrangera hauria de ser una opció en l’àmbit universitari, acompanyat de més places en programes d’intercanvi com Erasmus (actualment retallat a mínims).

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies