El sector del lleure educatiu ha convocat una jornada de lluita pel dijous 23 de maig per reclamar la renovació del Conveni del lleure a...

vaga23maig

El sector del lleure educatiu ha convocat una jornada de lluita pel dijous 23 de maig per reclamar la renovació del Conveni del lleure a punt de desaparèixer per la reforma laboral. Monitors/es de Menjadors escolars, casals d’estiu, cases de colònies, campaments, extraescolars… són feines que els joves estudiants poden combinar-se fàcilment amb els estudis i estan en perill amb les darreres reformes.

La reforma laboral va eliminar la ultraactivitat dels convenis col·lectius, entre ells del del lleure. Això vol dir que quan caduca un conveni es pot prorrogar indefinidament, però si no es renoven desapareixeran. El proper 7 de juliol acaba el termini per pactar els convenis. Un cop acabat, si els treballadors i la patronal no pacten, el conveni del lleure deixarà d’existir.

Les empreses aprofitaran aquesta situació per rebaixar els sous fins al salari mínim interprofessional de 645 euros al mes; es perdrà la regulació com a Jornada especial de Cases de Colònies; els límits imposats de jornada irregular o descans setmanal; la perduda de dedicació indirecta; És a dir, es facilitarà el treballar més guanyant menys.

CONCENTRACIÓ DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES:
Barcelona Pl. Sant Jaume les 13h

PORTA’T LA CARMANYOLA: dinar del col·lectiu del sector
Pl. del Rei, Barcelona a les 14h

MANIFESTACIONS:

Barcelona: a les 18 hores, des de Plaça Catalunya/Passeig de Gràcia.

Girona: 19 hores, manifestació des de la Plaça de la Independència.

Lleida: de 12 a 14 hores, concentració davant la FEMEL – Federació d’Empresaris Metal.lúrgics de Lleida (Plaça de Sant Joan, 8). A les 19h, manifestació des de la Plaça d’Espanya (Edifici dels Sindicats) fins a la COELL – Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (Rambla Ferran).

Tarragona: a les 18.30 hores des de la Plaça de la Font/Rambla Vella fins a la Plaça Imperial Tarraco.

Terrassa: concentració a les 12 hores davant la seu de la CECOT (Sant Pau, 6).

Sabadell: concentració a les 12 hores davant del Centre Metal.lúrgic (Carrer de les Tres Creus, 66).

Mataró: a les 12 hores, concentració i pitada davant de la seu de la patronal FAGEM – Federació d’Associacions i Gremis Empresarials dels Maresme (Avda. Ernest Lluch, 36 / Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus).

Vic: a les 12 hores, concentració davant de l’edifici d’El Sucre.

Granollers: a les 10 hores, manifestació des de la seu de la patronal FOMENT- UEI (Avda. Europa, 21) fins a la seu de PIMEC (Avda. Sant Julià 1), on es farà una concentració.

 

MÉS INFORMACIÓ:
UGT: “El sector del Lleure educatiu i sociocultural se suma a la vaga del #23M”
CCOO: “El lleure educatiu i sociocultural va a la vaga 23M”
Manifest conjunt

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies