La Comunitat Educativa torna a sortir en bloc en defensa de l’educació pública. El proper dijous 9 de maig, professors, treballadors de l’educació i...
CARTELL VAGA GENERAL DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA - 9 DE MAIG

CARTELL VAGA GENERAL DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA – 9 DE MAIG

La Comunitat Educativa torna a sortir en bloc en defensa de l’educació pública. El proper dijous 9 de maig, professors, treballadors de l’educació i estudiants d’instituts i universitats sortiran al carrer en la jornada de vaga general d’educació convocada per tots els sindicats de l’àmbit educatiu. L’AJEC convoca la vaga i insta als seus afiliats a participar activament en totes les accions relacionades amb ella que es duran a terme i en la manifestació central que sortirà de Plaça Universitat (Barcelona) a les 12:30h.

L’educació pública d’aquest país es troba sota el setge ferotge de les polítiques que CIU, des de la Generalitat de Catalunya, i el PP, des del Govern de l’Estat, duen a terme. Des del primer moment en que va tornar al poder, la dreta ha fet servir l’excusa de l’austeritat i la reducció del dèficit per retallar brutalment els pressupostos d’educació, sanitat i serveis socials.

El pressupost del departament d’Ensenyament s’ha vist retallat en un 17% des del 2010. A dia d’avui desconeixem l’abast d’una més que probable nova destralada en el pressupost d’Ensenyament, dada que en el cas de les universitats sembla més clara. A la retallada del voltant del 19% aplicada en els darrers tres anys s’hi sumaria una nova d’entre un 10% i un 17%. La Generalitat, doncs, no afluixa la presa i segueix escanyant econòmicament les universitats públiques de Catalunya, provocant que el seu dèficit es dispari i obligant-les a acomiadar a milers de treballadors/es o a precaritzar les seves condicions laborals. Les universitats tenen 1.300 docents menys aquest curs, xifra que s’enfila als 3.000 de la resta de nivells educatius. La reducció de professorat i l’augment de les ràtios ens porta a unes aules massificades a escoles, instituts i universitats, disminuint de manera dràstica la qualitat de l’educació.

Però CiU i PP no només estan destruint la qualitat de l’educació pública. També estan treballant per impedir l’accés a l’educació de les persones amb menys recursos. L’augment de fins a un 67% de les taxes universitàries, la implantació d’una taxa de 360€ a la FP de Grau Superior i la reducció o eliminació de beques i ajuts (o l’enduriment dels requisits acadèmics) impedeixen que milers de joves puguin accedir a l’educació pública d’aquest país. Amb un atur entre els joves que supera el 50% aquesta mesura suposa condemnar als joves a un present incert i insegur i a no tenir futur.

La prova de que totes aquestes mesures són ideològiques i estan contribuint a implantar el model educatiu de la dreta la trobem en la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa). Aquest avantprojecte de llei del Partit Popular és una contrareforma reaccionària, que no farà avançar i evolucionar el sistema educatiu; ans al contrari, ens tornarà als anys foscos del franquisme. La LOMCE, un avantprojecte dissenyat escoltant més a la jerarquia catòlica que no pas a la comunitat educativa, torna el monopoli de l’educació en valors a l’Església Catòlica, eliminant Educació per la Ciutadania i donant força a l’assignatura de religió (catòlica). Es denigra totalment la FP, que és vista com una via per produir mà d’obra barata, jove i poc formadaper al mercat laboral. En aquesta línia, s’introdueixen mecanismes per etiquetar, classificar i separar els estudiants com les revàlides o les classificacions dels centres. Ens trobem davant d’un avantprojecte que també busca recentralitzar el sistema educatiu i eliminar via llei orgànica la immersió lingüística, destruint definitivament l’escola en català, un model d’èxit i de cohesió social.

Per tot això l’AJEC fa una crida a tots els i les estudiants de Catalunya, de tots els nivells educatius, a secundar la convocatòria de vaga pel dia 9 de maig i a participar activament a les manifestacions que es faran en diferents punts del territori.

MÉS SOBRE LA VAGA:

ALTRES MANIFESTACIONS

BARCELONA: 12.30h Plaça Universitat.
TARRAGONA: 12H concentració davant SSTT, 18h manifestació Plaça Imperrial Tarraco
GIRONA: 18h Torre del Rellotge de la Devesa
LLEIDA: 18h davant Governació
TORTOSA 19h Plaça Estadi

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies