EXIGIM QUE LA SECRETARIA D’UNIVERSITATS ASSUMEIXI RESPONSABILITATS PEL DESGAVELL VISCUT A LA SELECTIVITAT 2013 La selectivitat 2013 ha finalitzat deixant un balanç d’errors inadmissibles...

EXIGIM QUE LA SECRETARIA D’UNIVERSITATS ASSUMEIXI RESPONSABILITATS PEL DESGAVELL VISCUT A LA SELECTIVITAT 2013

Exàmen de matematiques de les PAU 2013 amb errors

Exàmen de matematiques de les PAU 2013 amb errors

La selectivitat 2013 ha finalitzat deixant un balanç d’errors inadmissibles en els anunciats dels exàmens que poden afectar la nota de milers d’estudiants catalans. Des de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya creiem intolerable la manca de revisió d’uns exàmens en els que els estudiants es juguen el seu futur acadèmic i per això demanem la repetició de l’examen de matemàtiques, ja que el considerem el cas més greu, i que el govern assumeixi responsabilitats en forma de dimissions.

Tot i que el Secretari del Consell Interuniversitari ha anunciat a una emissora de ràdio privada l’obertura d’un expedient per aquests casos, des de l’AJEC considerem insuficient aquesta mesura i temem que això només sigui una maniobra dilatòria per fer passar el temps i tancar el cas sense més repercussions, com sol succeir en aquest país. Resulta sorprenent com  els polítics carreguen contra la suposada mala formació dels estudiants dia sí i dia també quan els encarregats de la nostra educació són incapaços de fer un examen sense errors.

Com podem confiar en una correcta correcció dels exàmens si són incapaços de revisar-los abans del dia de la prova? Els estudiants es juguen molt a la selectivitat i el mínim que es pot demanar es que els responsables de la prova es prenguin seriosament un examen que pot marcar el futur immediat de milers de joves catalans.

ERROR RERE ERROR

La prova de matemàtiques es va entregar amb un error en una fórmula del primer exercici; on hi havia una z hi havia d’haver una x. Tot i que des de la Secretaria d’Universitats diuen que l’exercici es podia resoldre igual, el desastre organitzatiu no va acabar amb aquest error: alguns controladors de la prova van avisar del error, altres no; en alguns llocs es va donar temps extra, en altres no. Això sense comptar l’ansietat que va provocar en molts estudiants l’anunci de l’error que es va sumar a la pressió habitual en aquest tipus de proves. Per això reclamem la repetició d’aquesta prova i instem a tots els estudiants que no estiguin d’acord amb la prova que impugnin el resultat.

La resta d’errors, tot i que poden semblar venials, considerem que són prou greus com perquè hi hagin dimissions. Com podem defensar la immersió lingüística quan a l’examen de matemàtiques aplicades a “las” ciències socials hi ha faltes d’ortografia? Algú creu que no provoca confusió no saber si posa 64.264 o 64,6244 en una prova com va succeir a la de Geografia? Ningú revisa els exàmens? Sembla evident que no.

Per si tot això no fos prou, a l’examen d’economia s’ha rectificat un enunciat de les pautes de correcció però no en l’examen que es va donar als alumnes i les pautes de correcció de l’examen d’Història de l’Art i el llibre que utilitzen els instituts difereixen sobre l’estil del Teatre d’Epidaure. I tot això en unes proves que revisen experts i l’Institut d’Estudis Catalans.

Per tots aquests casos, reclamem la repetició de l’examen de matemàtiques i que el govern assumeixi responsabilitats per uns errors inadmissibles per part de les institucions educatives catalanes en l’examen més important de l’any.


NOTÍCIES RELACIONADES:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies