Estudiants, professors i pares i mares d’alumnes planen Barcelona reclamant la retirada de la LOMCE i la fi de les retallades de la Generalitat...

Estudiants, professors i pares i mares d’alumnes planen Barcelona reclamant la retirada de la LOMCE i la fi de les retallades de la Generalitat

24octubre2013VAGAMANI-2

Ahir més de 170.000 persones es van manifestar pels carrers de Barcelona demanant de nou la retirada de l’avantprojecte de llei educativa, la LOMCE, reivindicació a la que se li va sumar l’aturada de les retallades i la baixada de les taxes universitàries, principalment. A Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, així com altres poblacions d’arreu de Catalunya, també hi va haver grans mobilitzacions de la comunitat educativa.

La vaga convocada a escoles (infantil i primària), instituts i universitats, ha tingut un seguiment massiu en tot el territori per part dels estudiants que, també, van ser  part activa de les manifestacions. A aquest fet se li suma la unió de forces per primera vegada d’escoles públiques i concertades, totes contra la Llei Wert i, en especial, a favor d’una escola inclusiva, laica, pública i catalana.

La qualitat de l’educació segueix caient en picat a causa de les retallades, l‘accés a l’educació pública cada vegada està menys garantit amb l’augment de les taxes universitàries i la supressió de beques i ajuts i la reducció dels pressupostos posa en una situació molt precària a l’educació pública d’aquest país.

Ahir estudiants, docents, pares i mares vam fet una demostració de força davant les polítiques de CiU i PP. La convocatòria ha estat un èxit tot i tenir en contra missatges dels habituals mitjans de comunicació i la demagògia i les mentides del Ministeri d’Educació. Conscients de que això no s’ha acabat, seguirem lluitant per parar aquesta contrareforma educativa i a favor d’una educació pública i de qualitat.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies