El pròxim diumenge 1 de desembre, amb motiu del dia Internacional de lluita contra la SIDA, l’AJEC vol reivindicar una educació moderna i eficaç en salut...

Campanya SIDA 2013El pròxim diumenge 1 de desembre, amb motiu del dia Internacional de lluita contra la SIDA, l’AJEC vol reivindicar una educació moderna i eficaç en salut sexual. Després de dos anys de govern del PP a l’Estat Espanyol, podem dir que l’educació sexual destinada als joves s’ha vist greument afectada.

No només polítiques regressives com la contrareforma ideològica de la llei de l’avortament, que provocarà que retrocedim anys en el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, sinó tota la reforma educativa que està tornant a convertir la paraula “condó” en un tabú. Perquè els joves puguem gaudir d’una vida sexual segura, el primer i més important dels passos ha de ser fer arribar la informació als estudiants.

Només informats els joves poden ser conscients dels riscos de les pràctiques sexuals sense preservatiu. Hi ha accions senzilles i fàcils de dur a terme que poden contribuir a informar als joves. Des de màquines de preservatius als instituts a dedicar més temps de les hores de tutoria, per exemple, a parlar de pràctiques segures.

Per aquest mateix motiu, l’AJEC promou una setmana de lluita contra la SIDA amb diferents activitats perquè amb una correcta informació i formació podem evitar que els joves prenguin una decisió errònia i que siguin plenament conscients dels riscos als quals s’enfronten si tenen pràctiques sexuals NO segures. Hem de donar eines als i les joves estudiants perquè evitin situacions que, en plena joventut, els poden transformar la vida. Així, l’AJEC repartirà preservatius amb material informatiu sobre la SIDA a instituts i facultats del territori i programarà activitats relacionades amb la lluita contra les malalties de transmissió sexual.

En ple segle XXI, no podem tolerar que determinades ideologies retrògrades i conservadores, masclistes i homòfobes, impedeixin que els i les joves tinguin al seu abast una educació sexual completa i que els permeti afrontar amb seguretat pràctiques sexuals.

separador

Presentació: Què és la SIDA i el VIH?

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies