El ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert retira l’ordre ministerial (Ordre ECD/1997/2013, de 24 d’octubre) mitjançant la qual, hores abans, deixava als...

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert retira l’ordre ministerial (Ordre ECD/1997/2013, de 24 d’octubre) mitjançant la qual, hores abans, deixava als estudiants Erasmus, que no haguessin rebut una beca general el curs anterior, sense l’ajuda estatal complementaria a les beques del programa europeu.

wertDesprés d’una reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaria, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, el ministre d’Educació declarava, en una roda de premsa en el Senat, que aquest curs les aportacions econòmiques estatals que complementen la beca Erasmus seran entregades a tots aquells alumnes que se’ls hagués concedit abans de començar el curs acadèmic.

“Donat que els becaris no coneixien el nou criteri de concentració de recursos en els alumnes amb menys recursos, amb caràcter transitori i limitat, dins de la convocatòria per al curs 2013-2014, aquest Ministeri establirà, a través d’una nova convocatòria, la generalització a tots els becaris de les ajudes complementàries per part de l’Estat que igualin la quantitat que van rebre l’any passat”, va declarar el ministre Wert en el Senat.

La postura contrària de la Comissió Europea al canvi de condicions per a obtenir aquesta ajuda complementaria s’apliqués un cop ja ha començat el curs acadèmic i la majoria dels estudiants del programa Erasmus ja es troben fora del seu país, ha estat determinant per a la decisió presa des del ministeri d’Educació.

Això si, José Ignacio Wert anunciava també que la modificació en la concessió de l’ajut complementari a les beques Erasmus s’aplicarà a partir del curs 2014-15. Per tant, a partir del curs que ve seran beneficiaris de la subvenció estatal els estudiants seleccionats per a participar en el programa Erasmus, d’acord amb els requisits establerts en la normativa reguladora del programa d’Aprenentatge Permanent (publicada en el Diari Oficial de la Unión Europea), i que hagin estat beneficiaris d’’na beca de caràcter general del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport durant el curs anterior.

Des de l‘AJEC considerem que el programa ERASMUS d’intercanvi d’alumnes és indispensable per intentar crear el sistema universitari europeu. Mesures com aquesta reafirmen els nostres dubtes de que el EEES és només una excusa per privatitzar l’ensenyament públic i que poc queda de la idea original d’unificar els sistemes universitaris europeus. Per això demanem al ministre que no només paralitzi la reforma sinó que la retiri d’immediat i que continuïn les ajudes als estudiants d’ERASMUS. No només com funcionaven fins ara sinó incrementant les ajudes per tal d’igualar-les amb el promig de la resta dels països de la UE.

separador

ENLLAÇOS D’INTERÈS:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies