La LOMCE modificarà l’assignatura de Biologia del Batxillerat eliminant els continguts relacionats amb els animals i les plantes. Aquest fet ha estat denunciat per societats científiques...

Batxillerat cientificLa LOMCE modificarà l’assignatura de Biologia del Batxillerat eliminant els continguts relacionats amb els animals i les plantes. Aquest fet ha estat denunciat per societats científiques i investigadors que han vist com els afers relacionats amb la botànica i la zoologia s’han anat reduint al llarg del temps.

Aquests continguts han passat de cobrir més de la meitat del temari de l’assignatura de batxillerat en els seus inicis, quedar-se després en una tercera part amb la LOE, i a eliminar-se completament amb la Llei Wert.

El senyor Wert vol que només s’estudiïn les noves branques, com són la bioquímica, la teoria cel·lular o la genètica molecular, assignatures que s’estudiaven a segon, però que ara també s’estudiaran a primer.

Els experts diuen que no té sentit repetir els continguts de segon en detriment de la botànica i la zoologia. Per això, els investigadors del Museu Nacional de Ciències Naturals, la Societat Espanyola d’Entomologia, la Societat d’Història Natural, la Olimpíada Espanyola de Biologia, SEO/BirdLife i el sindicat de professors Ames han enviat cartes al Ministeri d’Educació. Fins i tot, el president d’Ames, Eduardo Galante, ha advertit que aquest canvi pot tenir greus conseqüències en el nivell educatiu i cultural dels ciutadans.

Des d’AJEC, estem a favor dels arguments dels investigadors i professionals de la matèria, ja que, si bé les noves disciplines tenen molta importància, no es poden deixar de banda les més antigues. Tal com diuen els experts, no té sentit estudiar les molècules si no s’estudia el ser al qual pertanyen. D’aquesta manera només es fomenta un coneixement parcial del tema que pot causar mancances greus en un futur laboral. En definitiva, la LOMCE ha demostrat una vegada més que a més de no millorar l’actual sistema educatiu, només fa que empitjorar-lo, fins i tot en continguts curriculars. Per despropósits com aquest, l’AJEC  seguirà lluitant contra la LOMCE.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies