L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) dóna la benvinguda al 2014 augmentant, un cop més, les tarifes del transport públic. El Conseller de Territori...

 

T-10L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) dóna la benvinguda al 2014 augmentant, un cop més, les tarifes del transport públic. El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, exposa que “l’augment del 3% del preu afectarà només als turistes i als viatgers ocasionals”, una afirmació clarament falsa, ja que el bitllet que més s’ha encarit és el de la T-50/30 (un 8,2% respecte al 2013), rarament utilitzada pels viatgers ocasionals.

El preu de la T-10 ha augmentat un 5,1%, que des del 2004 que ja s’ha encarit un 63% juntament amb el del bitllet senzill que ha pujat un 81%. La T-Mes no ha augmentat el seu preu aquest gener però si ho ha fet un 36% en els darrers 10 anys. La T-Trimestre no augmenta la seva tarifa general ni la tarifa per a famílies nombroses i monoparentals però si el preu de l’ajut especial per a aturats, que serà de 30,90€ (5,1% més que el 2013).

taula

Aquest augment afectarà, sobretot, a aquells col·lectius més vulnerables de la societat, com són els estudiants i les persones aturades o en situacions laborals precàries. Per a un gran gruix de la població el transport públic és l’única opció de mobilitat i, en un context de crisi generalitzada, mesures com aquestes només contribueixen a l’augment de l’empobriment de la població.

A més a més, els successius augments de preu del transport només contribueixen a incrementar l’ús del servei privat i no és, per tant, una mesura per a avançar cap a la mobilitat sostenible que presumptament és tan perseguida per l’Ajuntament de Barcelona.

Per aquests motius, des de l’AJEC defensem que el transport públic ha de configurar-se com un dret del ciutadà i no com un privilegi i, per tant, rebutgem fermament les pujades abusives de les tarifes del transport que haurien de ser assequibles i realment públiques i exigim la implantació d’ajuts a les persones amb menys recursos per tal de garantir l’accés al transport a tota la ciutadania.

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies