L’AJEC rebutja la imposició del TSJC de fixar en el 25% el castellà obligatori a les aules L’AJEC rebutja la imposició del TSJC de fixar en el 25% el castellà obligatori a les aules
L’AJEC crida a la defensa del model d’escola catalana després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a... L’AJEC rebutja la imposició del TSJC de fixar en el 25% el castellà obligatori a les aules

L’AJEC crida a la defensa del model d’escola catalana després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a oferir un mínim d’un 25% d’horari escolar en castellà a les aules amb alumnes que ho demanin.

escolacat2Ens trobem davant d’una nova sentència que segueix esmicolant, a poc a poc, el model d’immersió lingüística del nostre país i que fa perillar el model eductiu català que fins ara no preveu l’opció  de separar l’alumnat en funció de la llengua en la qual vulguin ser escolaritzats.

Podem constatar com aquesta sentència marca un precedent molt greu, per què escenifica una agressió més política que no pas educativa, una agressió ideològica d’imposició d’un model que intenta substituir del que ja tenim i el qual ha demostrat en diverses ocasions que dóna uns coneixements de les dues llengües de manera excel·lent.

Però no només a Catalunya estem patint aquesta dèria del PP d’eliminar la nostra llengua, al País Valencià i a les Illes Balears han anat molt més enllà, i han ensenyat més que la pota del llop.  Són tants els casos que anem veient dia rere dia, el tancament de la radio i televisió valenciana, l’apagada fulminant de Catalunya Ràdio al País Valencià, el decret de trilingüisme balear, entre d’altres.

Aquesta és l’última agressió (fins al dia d’avui) des que al juny del 2010 comencés una escomesa contra el català quan el Tribunal Constitucional va emetre la seva sentència contra l’Estatut, on la llengua del nostre país no podia ser usada com a preferent a l’administració pública. A partir d’aquí va començar una caça de bruixes contra la immersió lingüística, amb un seguit de resolucions on es restringia cada cop més l’ús de la llengua, en consonància amb l’actual intenció del ministre Wert “d’espanyolitzar els nens catalans“.

Si bé és cert que trobem molts casos als centres de l’àrea metropolitana que ara mateix incompleixen la immersió lingüística i que aquest procés només legalitzarà la seva situació. Des de l’AJEC animem al professorat a desobeïr, des de les aules, aquesta normativa, així com als sindicats de treballadors a cobrir legalment els possibles perjudicis legals que això els hi pugui suposar.

DOCUMENTS RELACIONATS:

Ens obliguen a molestar-te amb l'obvietat que aquest espai web utilitza cookies. Més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies